Logo

Δικαιώθηκε ο λιμενικός Πάνος Χριστοφορίδης



 
 

Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος, Πανος Χριστοφορίδης, ο οποίος ήταν επικεφαλής στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”..

Ο Πάνος Χριστοφορίδης στοχοποιήθηκε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και η νέα ηγεσία του Λιμενικού Σώματος τον μετέθεσε, ουσιαστικά δυσμενώς, από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά στην Πολιτική Προστασία να σηκώνει τα τηλέφωνα στο 112 και στη συνέχεια στη βάση ελικοπτέρων στον Μαραθώνα. 

Επίσης, μπήκε στο… στόχαστρο και για τη διερεύνηση δεύτερης υπόθεσης ναρκωτικών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019, σε μια επικίνδυνη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος

Ο Π. Χριστοφορίδης παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση ενώπιον του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά.Όμως προσέφυγε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο και τον δικαίωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας Χαράλαμπος Καρυπίδης.

Όπως μεταδίδει το newsbreak.gr,  ο Χαράλαμπος Καρυπίδης έκανε δεκτή κατ’ ουσίαν την προσφυγή του, παραγγέλλοντας την εισαγωγή της υπόθεσης ενώπιον του Συμβουλίου του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Μάλιστα ο ανώτατος στρατιωτικός εισαγγελέας επισημαίνει στην υπ’ αριθμ. 6/2021 Διάταξη της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, πως δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του για να παραπεμφθεί σε δίκη.

Σχολιάζοντας τη Διάταξη του Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, ο συνήγορος του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, Παναγιώτης Κάσσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό το οποίο υπέστη ο εντολέας μου από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ σχετικά με την επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, γνωστές πλέον από τα δημοσιεύματα της ίδιας μερίδας ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη τελικά στάθηκε στο ύψος της με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία δικαιώνεται.

Αποδείχθηκε ότι μια προαναγγελθείσα, όχι από δικαστική αρχή αλλά από συγκεκριμένων συμφερόντων ΜΜΕ, δίωξη και παραπομπή ακυρώθηκε.

Μια προανάκριση, η οποία ήθελε απλά και μόνο να καλύψει τις ευθύνες των ανθρώπων που πραγματικά θέλουν να θεωρούν τα Εξάρχεια ως περιοχή πέραν της δικαιοδοσίας των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, απεδείχθη – τουλάχιστον – έωλη.

Μια προανάκριση, η οποία, όπως αποδείχθηκε με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, είχε ως μόνο στόχο την παραπομπή σε δίκη ενός συγκεκριμένου αξιωματικού για πολύ συγκεκριμένους λόγους”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά