Logo

Ιωάννινα: Εισαγγελική έρευνα για τους εμβολιασμούς νεαρών εκτός λίστας



 
 

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Ιωαννίνων για το περιστατικό του εμβολιασμού περίπου 150 νεαρών που ήταν εκτός σειράς, αλλά εμφανίζονταν στη σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr να είχαν «κανονικά» ραντεβού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα τα οποία εργάζονται σε εταιρεία τροφίμων της περιοχής.

Οι εμβολιασμοί έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, ενώ την έρευνα θα διερευνήσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων

Ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Παπακώστας δήλωσε για την υπόθεση στον τοπικό Ηπειρωτικό Αγώνα τα εξής:

«Από τις πληροφορίες που είναι σε γνώση μας, προκύπτει ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό. Οι άνθρωποι που προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα, είχαν πάρει κανονικά τα ραντεβού τους από την πλατφόρμα, αν και δεν ανήκαν στις προβλεπόμενες ηλικιακές κατηγορίες ή σε ευπαθείς ομάδες. Το πώς ξεκλείδωσαν τα ΑΜΚΑ τους και μπόρεσαν να κλείσουν ραντεβού, είναι θέμα που ήδη διερευνάται και αναμένουμε και εμείς τις απαντήσεις».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά