Logo

Στο… μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου η απόφαση για το Noor 1



 
 

Το ενδεχόμενο αναίρεσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το “Noor 1”, εξετάζει αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, ορίστηκε ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός που θα εξετάσει το σκεπτικό του δικαστηρίου που φτάνει τις 1.500 σελίδες τόσο ως προς την απαλλαγή τριών κατηγορουμένων όσο και ως προς την χορήγηση ελαφρυντικών με αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια που είχαν επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Ανάμεσα στους τρεις κατηγορούμενους που απαλλάχθηκαν είναι ο πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αιμίλιος Κοτσώνης, ενώ έρευνα διενεργήθηκε με παράλληλη δικογραφία και για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού.

Η έρευνα διενεργείται στον Άρειο Πάγο μετά τη διαβίβαση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που καθαρογράφηκε στις 13 Απριλίου και διαβιβάστηκε υπηρεσιακά από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλική Τσιρώνη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο η κ. Τσιρώνη αναφέρει πως στέλνει την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για διερεύνηση ως προς το απαλλακτικό σκέλος της απόφασης με την οποία αθωώθηκαν ο Αιμίλιος Κοτσώνης, ο υποναυλωτής του “Noor 1” Βασίλειος Κουρούβανης και ο πρώην πλοιοκτήτης του πλοίου Παναγιώτης Φάρος.
Ο Κοτσώνης είχε απαλλαγεί με “ελαχιστότατες αμφιβολίες”, όπως είχε αναφέρει η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη και ο υποναυλωτής του “Noor 1” Β. Κουρούβανης είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία (4-1), ενώ η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή τους.
Ο τρίτος κατηγορούμενος Π. Φάρος είχε αθωωθεί παμψηφεί χωρίς καμία αμφιβολία και με σύμφωνη απαλλακτική εισαγγελική πρόταση.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλική Τσιρώνη διαβίβασε την απόφαση προς εξέταση στον Άρειο Πάγο και ως προς το σκέλος της χορήγησης του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής μετά την πράξη σε όλους τους καταδικασθέντες, με αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια που είχαν επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο στους Ευθύμιο Γιαννουσάκη, Γεώργιο Μπουρδούβαλη και τρεις Τούρκους που θα συσκεύαζαν τα ναρκωτικά για τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.
Λόγω της χορήγησης του ελαφρυντικού η ποινή έπεσε στα 18 έτη κάθειρξη με αποτέλεσμα να έχει ήδη αποφυλακιστεί ο Ευθ. Γιαννουσάκης μετά από μόλις 6,5 χρόνια κράτησης, με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης.

Υπενθυμίζεται πως από το σπίτι της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη είχε περάσει πάνω από ένας τόνος από το φορτίο των 2,1 τόνων ηρωίνης του “Noor 1”.
Εφόσον ο αντεισαγγελέας κρίνει πως πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση, τότε θα σταλεί προς αναίρεση στο αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2021 από directNEWS.gr πηγή: newsbreak.gr


Τελευταία Δικαστικά