Logo

«Ινδιάνος»: Προσφυγή στο Δικαστικό Συμβούλιο μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του 
 

Στο Δικαστικό Συμβούλιο προσφεύγει, μέσω του συνηγόρου του Παύλου Σαράκη, ο αποκαλούμενος «Ινδιάνος» που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ως εμπλεκόμενος στην επίθεση κατά του αστυνομικού στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη πριν από, περίπου, δύο μήνες.

Με την προσφυγή του ο κατηγορούμενος  θα στρέφεται κατά της διάταξης της 13ης τακτικής ανακρίτριας με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά του για αποφυλάκιση.

Αναφορικά με το νέο δικονομικό βήμα του εντολέα του και την απορριπτική διάταξη της ανακρίτριας, ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης δήλωσε:. 

«Η εισαγγελία που άσκησε την ποινική δίωξη, που πρότεινε την προσωρινή κράτηση μετά την απολογία του, έρχεται υπό το βάρος των όσων προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας και μάλιστα άνευ περιοριστικών όρων, αφού αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης».

Η απορριπτική διάταξη 

Η 13η τακτική ανακρίτρια είπε «όχι» στο αίτημα του κατηγορουμένου για αποφυλάκισή του, αναφέροντας στη διάταξή της ότι δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο πολυσυζητημένο βιντεοληπτικό υλικό το οποίο κατά την υπεράσπιση αποδεικνύει ότι δεν βρισκόταν στον τόπο της επίθεσης.

Χαρακτηριστικά στη διάταξή της σημειώνει «Ακόμη και στην περίπτωση που πράγματι το άτομο που εμφαίνεται να εισέρχεται στις 18.20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περάστε περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά.» 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ακόμα  εκκρεμεί :

η έκδοση βουλεύματος για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από πλήθος καταστημάτων γύρω από το σημείο της επίθεσης

τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και κλήση μαρτύρων.

Τα επίμαχα πορίσματα από τις ανακριτικές πράξεις όπως υπογραμμίζει «θα φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα για την περαιτέρω διερεύνηση της αλήθειας».

Κατά την άποψή της, όπως αναφέρει στη διάταξή της 

Σύμφωνα με την ανακρίτρια «δεν προέκυψε ότι εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου το μέτρο της προσωρινής κράτησης».

Με αυτές τις σκέψεις η 13η ανακρίτρια απέρριψε ως ουσιαστικά αβάσιμη την αίτηση του προφυλακισμένου στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων.

Εισαγγελέας:Δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής 

Αντίθετα, ο εισαγγελέας πρότεινε στην ανακρίτρια να κάνει δεκτή την αίτηση του κατηγορούμενου , θεωρώντας ότι από την  αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Ο εισαγγελέας, συγκεκριμένα, στην πρότασή του επισημαίνει ότι η  εμπλοκή του κατηγορούμενου στηρίζεται κυρίως στις ένορκες καταθέσεις του εν διαστάσει συζύγου της αδελφής του.

Μάλιστα, αναφέρει ότι  «Σημειωτέον, ότι τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η αδερφή του ισχυρίστηκαν ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας επισκεπτόταν συχνά το σπίτι τους, παρά την άρνηση τους, δημιουργώντας επεισόδια και απειλώντας τους, επιρρίπτοντας ευθύνες αποκλειστικά στον κατηγορούμενο για την απομάκρυνση του από την οικία» 

Προσθέτει, επίσης, ότι  «από την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατηγορουμένου μόλις 4 ώρες μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, δεν βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, δηλαδή σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας».

Ο ίδιος άνθρωπος, όπως σημειώνει ο εισαγγελικός λειτουργός, είχε δώσει λίγες ημέρες αργότερα συνέντευξη λέγοντας πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και πως δεν είχε δει ποτέ τον κατηγορούμενο στη Νέα Σμύρνη.

«Όλα τα ανωτέρω γεγονότα καταδεικνύουν πως η μαρτυρία του δεν είναι αξιόπιστη και τα κίνητρα του είναι διαφορετικά από αυτά της αφορούν τις καταθέσεις της ουσιαστικής αλήθειας. Προς τούτο συντείνει και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της ψεύδους καταγγελίας όταν είχε τηλεφωνήσει στην άμεση δράση για να ενημερώσει πως το Χολαργό έχει γίνει επίθεση αναρχικών σε αστυνομικό εταιρείας security» καταλήγει  ο εισαγγελέας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά