Logo

Άρχισε η δίκη της 15χρονης που κατηγορείται ως ηθική αυτουργός στη δολοφονία της μάνας της



 
 

Κεκλεισμένων των θυρών άρχισε να διεξάγεται η δίκη με κατηγορούμενους μία 15χρονη, τον 17χρονο σύντροφό της και έναν ακόμη 17χρονο,  οι οποίοι φέρονται ότι  δολοφόνησαν τη μητέρα της πρώτης μέσα στο σπίτι της στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. .

Το άγριο φονικό είχε γίνει στις  6 Νοεμβρίου 2020 με το 50χρονο θύμα να εντοπίζεται μέσα σε μία λίμνη αίματος, καθώς είχε δεχθεί  50 μαχαιριές.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με τις καταθέσεις μαρτύρων

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς φέρονται ότι είχαν μελετήσει και είχαν σχεδιάσει να βγάλουν από τη μέση την άτυχη γυναίκα προκειμένου να «βουτήξουν» τα 10.000 ευρώ από την πώληση του αυτοκινήτου του πατέρα της 15χρονης ο οποίος είχε πεθάνει  πριν από έναν χρόνο.

Η 15χρονη φέρεται ως ηθική αυτουργός της δολοφονίας της μητέρας της και οι δύο 17χρονοι φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί του εγγκήματος. 

Η ανήλικη στην κατάθεσή της υποστηρίζει πως η ίδια  περίμενε στο δίπλα δωμάτιο όση ώρα οι δύο 17χρονοι σκότωναν την ίδια της την μητέρα: Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όταν ήρθαν στο σπίτι, μπήκαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μητέρας μου. Επειδή ήξερα τι θα συμβεί έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερα άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και για λίγο ακούγονταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακούγονταν κάτι. Ήρθαν στο δωμάτιό μου και μου είπαν ότι όλα τελείωσαν. Κατάλαβα ότι η μητέρα μου είχε πεθάνει. Δεν είδα τι έγινε στο δωμάτιο ούτε ήθελα να πάω να δω το πτώμα».

Ο 17χρονος Ρουμάνος σύντροφος της 15χρονης, με τον οποίο σκόπευαν να διαφύγουν στη Ρουμανία με τα χρήματα, ισχυρίζεται ότι ο φίλος του δείλιασε τελευταία στιγμή και πήγε να φύγει όμως εκείνος τον δεν τον άφησε: «Ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια. Τότε ο φίλος μου φοβήθηκε και πήγε να φύγει. Τον σταμάτησα. Μαζί του πήγαμε στο κρεβάτι και πίεζα να μην κουνιέται με ένα μαξιλάρι» υποστηρίζει και προσθέτει ότι σκότωσε την 50χρονη γιατί είχε καβγάδες με την κόρη της. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η 15χρονη και ο 17χρονος σύντροφός της  εντοπίστηκαν τυχαία σε περιοχή των Σερρών, κατά την διάρκεια ελέγχου για τα μέτρα κατά της πανδημίας, λίγο πριν επιχειρήσουν να διαφύγουν στη Ρουμανία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά