Logo

Στον εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο μπράβοι [βίντεο+φωτο]



 
 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Μεγάλη Τετάρτη το μεσημέρι ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο μπράβοι, για να τους απαγγελθούν κατηγορίες με βάση τη δικογραφία που σχημάτισε εναντίον τους το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Μετά τη μελέτη της δικογραφίας ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του Φουρθιώτη δίωξη για τα εξής αδικήματα:

- Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

- Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

- Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

- Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

- Ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

- Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)

- Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)

- Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)

- Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις συλληφθέντες η δίωξη, κατά περίσταση, είναι για:

- Σύσταση συμμορίας

- Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε ανθρωποκτονία (αφορά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών)

- Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

- Οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση

- Έκρηξη (κακούργημα)

- Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

- Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

- Παράνομη οπλοκατοχή

- Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα ο Φουρθιώτης χρησιμοποίησε τους δύο ποινικούς προκειμένου να σκηνοθετήσει τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στη μάντρα του σπιτιού του στο Διόνυσο καθώς και την τοποθέτησηση εκρηκτικού μηχανισμού μικρής ισχύος στην γκαραζόπορτα, μετά την αφαίρεση της φρουράς από την ΕΛ,ΑΣ.

Οι δύο μπράβοι (Γιώργος Πετρόχειλος και Γιώργος Σιώτης) αλλά και ο τηλεπαρουσιαστής αρνούνται ότι ήταν στημένες επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή και την εμπλοκή τους στο επεισόδιο που είχαν με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ όταν πυροβόλησαν με καλάσνικοφ προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο στη Νέα Ερυθραία. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής και οι δύο κακοποιοί συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για να πραγματοποιούσαν αυτά τα δύο χτυπήματα. Υπάρχουν μάλιστα καταγεγραμμένα sms του Φουρθιώτη με τους δύο ποινικούς, αλλά και στοιχεία για συναντήσεις ακάμη και στο σπίτι του.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ο αδερφός ενός εκ των δύο μπράβων ο οποίος φέρεται να τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετρά το επεισόδιο με τους αστυνομικούς.

Κατά τη διαφυγή τους τους έπεσε ένα σακίδιο στο οποίο βρέθηκε DNA των δύο δραστώνκαι έτσι συνελήφθησαν (έχουν ποινικό παρελθόν σε παροχή προστασίας, ξυλοδαρμούς κ.λ.π) ενώ από την βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι το καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών ήταν το ίδιο με τους πυροβολισμούς στον... μαντρότοιχο του Φουρθιώτη.

Ακόμη εξετάζονται οι καταγγελίες του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη ότι στις 6 Απριλίου ένα άτομο τον είχε ενημερώσει, πως ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης να «χτυπήσουν» τον ίδιο και έναν ακόμη δημοσιογράφο.

Οι κατηγορούμενοι με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι το Μεγάλo Σάββατο προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά