Logo

Το Μεγάλο Σάββατο στον ανακριτή ο Μένιος Φουρθιώτης - Πιθανή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου



 
 

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηρούμενοί του αναμένεται να βρεθούν αύρο Μεγάλο Σάββατο ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τα σοβαρά αδικήματα (σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος) που αντιμετωπίζουν. 

Την ίδια ώρα αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν τη διεύρυνση - εμπλουτισμό  του κατηγορητηρίου σε βάρος του τηλεπαρουσιαστή και με άλλες υποθέσεις καθώς η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται παράλληλα με την ανάκριση και εστιάζει πλέον σε κάποιες άλλες "επιθέσεις" καθώς και στην εξονυχιστική διερεύνηση των καταγγελιών του δημοσιογράφου - εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη. 

Η δικογραία

Ειδικότερα, στις 09:30 του Μ. Σαββάτου αναμένεται να προσαχθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων  ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο "μπράβοι" συγκατηγορούμενοί του προκειμένου να απολογηθούν μετά από προθεσμία που έλαβαν από τον ανακριτή. 

Ο Μένιος Φουρθιώτης, με βάση το σε βάρος του κατηγορητήριο, φέρεται να  σκηνοθέτησε τις επιθέσεις με πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του, με στόχο την επαναφορά της αστυνομικής προστασίας.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εκτός από τις καταθέσεις των συγκατηγορουμένων του οι οποίοι «καίνε» τον Μένιο Φουρθιώτη περιλαμβάνεται και έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ που το περιεχόμενό του έχει προκαλέσει αίσθηση. 

Στο εν λόγω έγγραφο περιλαμβάνονται αναφορές, με την ένδειξη απόρρητο, από αστυνομικούς που υπήρχαν στην συνοδεία του - ο παρουσιαστής διέθετε αστυνομική συνοδεία από τις 25.5.2020 - και αφορούν «περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Εμπρηστικές επιθέσεις

Πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας στρέφεται στην διερεύνηση των εμπρηστικών επιθέσεων που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο και στις αρχες του περασμένου Ιανουαρίου στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν, με στόχο ένα …εγκαταλελειμμένο ΙΧ. 

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν και αυτές οι επιθέσεις ήταν   ήταν σκηνοθετημένες όπως διαπιστώθηκε για αυτές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην κατοικία (πυροβολισμοί με καλάσνικοφ και με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού) προκειμένου να του δοθεί   αστυνομική  προστασία.

Αστυνομικοί κύκλοι επισημαίνουν η έρευνα για αυτούς τους εμπρησμούς μπορεί να αντλήσει ποινικώς αξιοποιήσιμα στοιχεία από τις συσκευές κινητών του παρουσιαστή σε συνδυασμό με την αναφορά ενός ποινικού που συνελήφθη για την τωρινή μεθόδευση .Ο συγκεκριμένος ποινικός ανέφερε ότι  «ο Μ. Φουρθιώτης μας είχε ζητήσει στο παρελθόν να του βρούμε άτομα να κάνει άλλες παρόμοιες ενέργειες».

Οι καταγγελίες Βαξεβάνη

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν  πως οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την περίπτωση Φουρθιώτη εστιάζουν κυρίως στη διερεύνηση των καταγγελιών του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος όπως αποκάλυψε και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ενημερωθεί ότι ο συλληφθείς παρουσιαστής σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος  τόσο του ίδιου όσο και ενός ακόμη δημοσιογράφου που δεν θυμάται το όνομα του.

Η πληροφορόρηση του δημοσιογράφου - εκδότη, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, προέρχεται από πρώην συνεργάτη του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος με τη σειρά του επικαλείται πληροφόρηση από άτομο που φέρεται να είχε συναντήσει προσφάτως  στην  περιοχή του Πειραιά.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη συλλογή στοιχείων για τη διερεύνηση της καταγγελίας του Κώστα Βαξεβάνη εκτιμούν ότι προς το παρόν υπάρχει δυσκολία να τεκμηριωθεί ο εν λόγω σχεδιασμός. Κατά την άποψή τους οι δύο προσφάτως συλληφθέτες  για την διπλή επίθεση (στο σπιτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο αλλά και για τους  πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ  στην Ερυθραία) δεν έχουν την εμπειρία ώστε να  προχωρήσουν  οι ίδιοι στην εκτέλεση συμβολαίου θανάτου. 

Η δυσχέρειες στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Το in.gr περιγράφοντας τις υποθέσεις που διερευνα΄η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Το βράδυ λοιπόν της 12ης  Αυγούστου 2020 τοποθετήθηκαν από άγνωστους δράστες, τρεις εμπρηστικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα να καεί το φυλάκιο απ’ το σπίτι του δημοσιογράφου, Μένιου Φουρθιώτη. Ο τηλεπαρουσιαστής  συνέδεε  αυτή την επίθεση με την έκδοση εφημερίδας στις αρχες  Σεπτεμβρίου και «γιατί έχει αρχίσει έρευνα για σκάνδαλα πολιτικών και επιχειρηματιών»!

Στις 2 Ιανουαρίου το  βραδυ κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής  του Μένιου Φουρθιώτη  υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό με αναφορές ότι «σε 15 λεπτα θα ανατιναχτεί το κτίριο».

Στη συνέχεια οι δράστες είπαν, «Θα σκοτώσουμε τον Μενιο   Φουρθιώτη»  ενώ ο εν λόγω παρουσιάστής φερεται λόγω της απειλης να φυγαδεύθηκε και να μεταφερθηκε σε αστυνομικό τμήμα «για λόγους ασφαλείας» . Στις 10 Ιανουρίου υπήρξε  απόπειρα εμπρησμού παλαιού ΙΧ  στον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζεται ο 35χρονος παρουσιαστής κι ο οποίος  οδηγησε στην ανάφλεξη αυτοκινήτου  δημοσιογράφου του ίδιου σταθμού.

Σε ανακοίνωση του ο δημοσιογράφος απέδιδε  αυτή την… βομβιστική επίθεση στα  ρεπορταζ που είχε παρουσιάσει για θέματα διαφθορας. Συμπληρώνοντας ότι  συνοπτικά ο κύριος Μένιος Φουρθιώτης έχει δεχθεί 34 επιθέσεις κατά της ζωής του, γεγονός που τον έχει χαρακτηρίσει ως ευπαθή στόχο».

Συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να ήταν κι ο ίδιος νεκρός από την έκρηξη!

Τα συμβάντα αυτά που θα εξετασθούν , με βαση τα νέα δεδομένα , είχαν ερευνηθεί αρχικά από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛΑΣ.

Οσον αφορά τις καταγγελίες του δημοσιογραφου αυτός είχε προσφάτως αναφέρει ότι «το απόγευμα της 6ης Απριλίου του 2021, με επισκέφθηκε στα γραφεία της εφημερίδας μου κάποιος κύριος ο οποίος θέλησε να με ενημερώσει για έναν κίνδυνο που διέτρεχα.  Στη συνάντησή μας που διήρκησε μία ώρα και τρία λεπτά, μας είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην «πιάτσα» κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν.

Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος.».

Όμως η έρευνα αυτή παρουσιάζει αρχικά δυσχέρειες γιατί ένας πρώην συνεργάτης του Μ. Φουρθιώτη που φέρεται να έχει μιλήσει για τα εν λόγω εγκληματικά «σχέδια» του ήδη συλληφθέντα τηλεπαρουσιαστή φέρεται να είχε ακούσει  όλα αυτά από τρίτο πρόσωπο που επιχειρείται να προσδιορισθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνήθηκε αν ο «ταρίφας» είναι ένας Αλβανός ποινικός που εμπλέκεται σε κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης (ως οδηγός ταξί που μεταφέρει αλλοδαπές , θύματα σωματεμπόρων, σε ερωτικά ραντεβού) ή άλλο πρόσωπο.

Με την έρευνα αυτή να είναι σε πλήρη εξέλιξη και μπορεί να λάβει ώθηση από τα τωρινά ευρήματα για την δραστηριότητα του 35χρονου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-4-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά