Logo

Προφυλακίστηκαν ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο μπράβοι [βίντεο+φωτο]



 
 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του οι οποίοι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου πέρασαν το κατώφλι του 30ου τακτικού ανακριτή.

Μετά τις απολογίες που διήρκεσαν συνολικά, περίπου, έξι  ώρες ο ανακριτής με τον αρμόδιο εισαγγελέα διασκέφθηκαν για, περίπου, τρεις ώρες. Κατά τη διάσκεψη  συμφώνησαν να δείξουν  το δρόμο για τη φυλακή στον τηλεπαρουσιαστή και στους δύο μπράβους του.

Στην υπόθεση υπάρχει και τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

;Όλοι οι εμπλεκόμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Τι είπαν στις απολογίες τους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής κατά την απολογία του, που διήρκεσε δύο ώρες, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται 

Ο Μένιος Φουρθιώτης, συγκεκριμενα, βαρύνεται με τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ'εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη αλλά και με επτά πλημμελήματα.Οι κατηγορίες αφορούν τις επιθέσεις εναντίον της οικίας του τις οποίες παρήγγειλε ο ίδιος με δράστες τους δύο μπράβους, προκιμένου να πείσει τις αρχές να του επαναφέρουν αστηνομική προστασία. 

Ο παρουσιαστής, κατά την προανάκριση επέλεξε να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών και είχε επιφυλαχθέι  να το κάνει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του θα λογοδοτήσουν, ανά περίπτωση, για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της έκρηξης καθώς και για έξι πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες.

Οι δύο μπράβοι που εκτός από τη συμμετοχή τους στη  σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη φέρονται να έλαβαν μέρος στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. αρνήθηκαν, επίσης, τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. 

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίστηκαν ενώπιον του ανακριτή πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων αποδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Παράλληλα, οι δύο μπράβοι φέρονται να επανέλαβαν πως η μόνη τους σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως προσωπικό φύλαξής του μετά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να αποσύρει τη φρούρηση του παρουσιαστή. 

Αναφορικά με το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής και ταυτίζετια με το γενετικό υλικό ενός εκ των κατηγορουμένων, εκείνος υποστήριξε πως εκτός του δικού του DNA εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι, καθώς τον επίμαχο σάκο, όπωςισχυρίστηκε, τον είχε αφήσει στο κανάλι. 

Για τη μηχανή που κατασχέθηκε ως όημα διαφυγής των κατηγορουμένων από τη Νέα Ερυθραία, οι δύο μπράβοι ισχυρίστηκαν πως λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή των δραστών  της επίθεσης κατά των αστυνομικών. 

Χαρακτηριστικά οι μπράβοι είπαν:

*«Στο σημείο της συμπλοκής με τους αστυνομικούς βρέθηκε τσάντα στην οποία υπήρχε το dna μου. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή ανέφερα στην προανακριτική μου κατάθεση πως η συγκεκριμένη τσάντα ήταν στο κανάλι και πράγματι την έχω κουβαλήσει. Τρανή απόδειξη αυτού ότι βρέθηκε το dna μου στον ιμάντα συγκράτησης αυτής. Όμως, στην τσάντα βρέθηκαν τρεις γενετικοί τύποι (dna) και ο δικός μου σε καμία περίπτωση δεν βρέθηκε εντός της τσάντας. Γεννάται επομένως το ερώτημα: είναι δυνατόν να έχω ανοίξει την τσάντα για να πάρω και να χρησιμοποιήσω ό,τι αυτή μπορεί να περιέχει χωρίς να υπάρχει το dna μου εντός αυτής; Μήπως είναι άλλο το πρόσωπο που τη χρησιμοποίησε εκείνη την ημέρα;».

Η όλη δικογραφία έχει σχηματισθεί και βασίζεται στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ωστόσο, όπως ενδελεχώς αναφέρεται στις εκθέσεις των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, σε κανένα χρονικό σημείο δεν βρίσκομαι στις επιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στο διαβιβαστικό της αστυνομίας ξέχασαν να κάνουν αναφορά αυτής της λεπτομέρειας».

*«Κατασχέθηκε μηχανή μάρκας Yamaha XT, η οποία και δήθεν φέρεται ότι ήταν στην επίθεση κατά των αστυνομικών. Από το βιντεοληπτικό υλικό που ενυπάρχει στη δικογραφία, η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση φέρει μπροστινό φωτισμό με στρογγυλό φανάρι, σε αντίθεση με τη μηχανή μου η οποία έχει τετράγωνα φώτα. Επίσης, είναι χρώματος μπλε ενώ οι μάρτυρες αστυνομικοί αναφέρουν μαύρη μοτοσυκλέτα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η μηχανή μου έχει καμένη πλεξούδα ηλεκτρικών με αποτέλεσμα να μην ανάβουν τα φώτα και να υπάρχει διαρροή στα ηλεκτρικά. Όσοι την κατέσχεσαν ως προϊόν εγκλήματος και την αναγνώρισαν δε ετεροχρονισμένα (!!!) δεν σκέφτηκαν να τσεκάρουν αν η μηχανή δουλεύει. Αν το είχαν κάνει θα είχαν καταλάβει ότι πρώτον δεν έχει φώτα και δεύτερον σβήνει μετά από κάποιο διάστημα λειτουργίας. Επομένως, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών».

Κωνσταντίνος Γώγος: Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης

Ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Γώγος, συνήγορος υπεράσπισης των συγκατηγορούμενων του Μένιου Φουρθιώτη τόνισε ότι "περάσαμε μία πολύωρη διαδικασία. Οι εντολείς μου αρνήθηκαν τις κατηγορίες, Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον εντολέα μου. Οι άνθρωποι δούλευαν σεκιούριτι και αυτή είναι η μοναδική εμπλοκή τους"

Προανακριτικά

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατά την προανάκριση δεν θέλησε να εξηγήσει στους αστυνομικούς τις επικοινωνίες που είχε με τους συγκατηγορούμενους του, οι οποίοι φαίνεται πως εργάζονταν στην προσωπική του ασφάλεια, τις κρίσιμες ώρες των επιθέσεων, ούτε να αντικρούσει τους  ισχυρισμούς των δυο συγκατηγορουμένων του ότι τους ζήτησε να του βρουν «άτομα» για «ορισμένες από τις πράξεις» που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Από την πλευρά τους οι δυο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή στις προανακριτικές καταθέσεις τους δήλωσαν  αθώοι και έστρεψαν τα βέλη τους σε βάρος του.

«Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο συγκατηγορούμενος μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στην προανακριτική του απολογία ο ένας εκ των κατηγορουμένων.

Πάσχα στις φυλακές  Κορυδαλλό θα κάνει ο Μένιος Φουρθιώτης

Στον Κορυδαλλό αναμένεται να μεταχθεί το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Μένιος Φουρθιώτης.

Πληροφορίες ,που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  αναφέρουν ότι ο τηλεπαρουσιαστής θα παραληφθεί γύρω στις 08:30 -09:00 αύριο το πρωί από την ΓΑΔΑ. όπου κρατείται μέχρι στιγμής και θα μεταχθείς στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού όπου θα μπει στην Στ' πτέρυγα. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού θα έχει κάνει μοριακό τεστ για τον κορονοϊό.

Οι δύο μπράβοι, που, επίσης, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι θα μεταχθούν ο ένας στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου Φθιώτιδας και ο άλλος στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά