Logo

Επίθεση με βιτριόλι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας παραπέμπεται η κατηγορούμενη



 
 

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, η 36χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, τον περασμένο Μάιο στην Καλλιθέα.

Την πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο είχε υποβάλει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης υποστηρίζοντας ότι η κατηγορούμενη, όπως προκύπτει από τα εγκληματολογικά ευρήματα, είχε σκοπό να επιφέρει το θάνατο της 35χρονης.

Η κατηγορούμενη έχει υποστηρίξει στην απολογία της ότι η πρόθεσή της ήταν να τραυματίσει και να προξενήσει πόνο στην Ιωάννα και ότι έχει μετανιώσει για την πράξη της.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος δήλωσε τα εξής:

“Η παραπομπή της εντολέως μου στο ακροατήριο για να δικαστεί σύμφωνα με την αρχικώς ασκηθείσα δίωξη, υπήρξε απολύτως αναμενόμενη και προβλέψιμη. Είναι γνωστό στο νομικό κόσμο ότι τα βουλεύματα των δικαστικών συμβουλίων στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν, ως προς την ουσία των κατηγοριών, τις ποινικές διώξεις που ασκούν οι εισαγγελείς. Ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξεως της εντολέως μου θα δοθεί, σε πρώτο βαθμό, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται να δικαστεί.”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά