Logo

Νέα Σμύρνη: Στο Αυτόφωρο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ο 22χρονος φοιτητής



 
 

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμπεται να δικαστεί ο 22χρονος φοιτητής που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 25χρονη στη Νέα Σμύρνη, καθώς την ακολούθησε μέχρι το σπίτι της, έχοντας το μόριό του έξω, σκηνικό που καταγράφηκε και σε κάμερα ασφαλείας.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος, αφού μετά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του από άλλες τρεις κοπέλες που είχαν υποστεί παρόμοια επίθεση από τον κατηγορούμενο.

Παραμένει κρατούμενος έως τη Δευτέρα 

Προθεσμία για τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε ο 22χρονος κατηγορούμενος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. 

Το δικαστήριο διέταξε τη συνέχιση της κράτησης του νεαρού, παρά το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα και ο συνήγορός του ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, δεσμευόμενοι ότι θα είναι "παρών" στο δικαστήριο. 

Καταθέτοντας στο δικαστήριο η μητέρα του κατηγορουμένου είπε πως ο γιος της ε΄ναι ένα εξαιρετικό παιδί που σχετίζεται με μία κοπέλα και εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές του. 

Η μητέρα του 22χρονου είπε στο δικαστήριο ότι είναι κοινωνική λειτουργός και εργάζεται με εφήβους. "Είμαι συντετριμμένη",ανέφερε και πρόσθεσε:"Δεσμεύομαι να είμαι συνέχεια μαζί του , είμαι και σε επαφή με ψυχολόγο για να κάνει ψυχοθεραπεία μύπως συμβαίνει κάτι. Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο και ο αδελφός του ο οποίος είναι φοιτητής επίσης" . Τόνισε ακόμα πως τόσο η ίδια όσο και ο άντρας της είναι κοντά στα παιδιά τους. 

"Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έσω και μία πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου θα το είχα αντιμετωπίσει῾ 

Όπως είπε ο γιος της "Θα εμφανιστεί σίγουρα στο Δικαστήριο" Παράλληλα, ξέσπασε σε κλάματα όταν αναφέρθηκε σε όσα γράφονται στα κοινωνικά δίκτυα για το περιστατικό.  "Το τι λέγεται... Του λένε να αυτοκτονήσει και ο ίδιος και ο άλλος μου ο γιος", είπε κλαίγοντας. 

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος δηλώνοντας στο Δικαστήριο:"Δεν υπάρχει περίπτωση φυγής. Θα είμαι εδώ στο δικαστήριο. Θέλω να τελειώσει γρήγορα αυτ΄και για μένα και για την οικογένειά μου". 

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιώργος Μυταούλης ανέφερε στο Δικαστήριο πω ςη αναγνώριση του εντολέα του στην αστυνομία "δεν έγινε με άλλους δέκα", συμπληρώνοντας πως πρέπει να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας. 

Ζήτησε από τον πρόεδρο να δει με συμπάθεια τον κατηγορούμενο επισημαίνοντας:"Είναι ένα παιδί 22 χρονών . Είναι δυνατόν να βγει έξω και να κάνει τα ίδια; Δεν μπορεί καν να βγει έξω. Θα τον σκοτώσουν. Υπάρχουν 2.500 ύβρεις στο Facebook" .

Πρόσθεσε ότι το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει να μην κρατηθεί ο εντολέας του. "Δεν θα πάθει κάτι η Δικαιοσύνη αν αφεθεί ελεύθερος για δύο ημέρες", είπε χαρακτηριστικά. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Μυταούλης ανέφερε σε δήλωσή του: "Είναι διογκωμένη η υπόθεση. Θα καταδειχτεί η πραγματική διάσταση του θέματος.  Αυτή τη φορά τα social media λειτούργησαν αρνητικά. Μιλάμε ότι έχει γίνει μία φρενίτιδα. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί από μία εξαιρετική οικογένεια". 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά