Logo

Πέτρος Φιλιππίδης: Η ώρα του εισαγγελέα για τις καταγγελίες σε βάρος του



 
 

Η ώρα του εισαγγελέα έφθασε για τον Πέτρο Φιλιππίδη καθώς κρίνεται η περαιτέρω ποινική πορεία των καταγγελιών που έχουν υποβάλει σε βάρος του τρεις γυναίκες.

Τα όσα υποστηρίζουν οι τρεις καταγγέλλουσες έχουν να κάνουν με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, καθώς οι γυναίκες περιγράφουν πράξεις οι οποίες  στην ποινική αποτύπωσή τους συνιστούν δύο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελικές αρχές αποφασίζουν για το αν θα ασκηθεί ή όχι σε βάρος του ηθοποιού ποινική δίωξη με βάση τα όσα ισχυρίζονται τρεις γυναίκες συνάδελφοί του, οι οποίες προσέφυγαν  στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και στη συνέχεια οι καταγγελίες τους διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας  που ξεκίνησε τη διερεύνησή τους. 

Την εισαγγελική έρευνα (προκαταρκτική εξέταση) και συνεπώς τον σχηματισμό δικογραφίας με βάση τις τρεις καταγγελίες ανέλαβε και διενήργησε ο εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει ήδη λάβει καταθέσεις από τις τρεις ηθοποιούς και υπόμνημα παροχής εξηγήσεων από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κλήθηκε ως ύποπτος διάπραξης δύο βιασμών σε απόπειρα και ενός βιασμού τετελεσμένου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης στο υπόμνημά του αρνείται τα όσα του αποδίδουν οι τρεις γυναίκες για σεξουαλική κακοποίησή τους. 

Ο κ. Σπυρόπουλος, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της έρευνας και πλέον μελετά τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει προκειμένου να αποφασίσει αν από αυτά προκύπτουν ή όχι ικανές ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού, ή αν, τελικά, θα θέσει την δικογραφία στο αρχείο. 

Σημειώνεται, ότι  στην περίπτωση που ο εισαγγελέας ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή,  ο οποίος  θα ανοίξει νέο κύκλο δικαστικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα καλέσει και τον ηθοποιό σε απολογία. και θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απολογίας, ο ανακριτής μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Τι υποστηρίζουν οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον ηθοποιό

Υπενθυμίζεται ότι  σε βάρος του ηθοποιού έχουν υποβάλει καταγγελίες τρεις γυναίκες συνάδελφοί του οι οποίες κατέθεσαν και ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μία καταγγελία ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε μέσα  σε θεατρικό χώρο. 

Η μία καταγγέλουσα  υποστήριξε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης  προέβη σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της, υποστηρίζοντας ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε,  άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Την ίδια στιγμή εκείνη τον ικέτευε να σταματήσει, ενώ εκείνος συνέχιζε,, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. 

Όπως είπε η ηθοποιός κατάφερε να της  κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί. Στη συνέχεια και σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα του ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό, χτυπώντας τον με το πόδι της. Φωνάζοντάς του, του ζητούσε να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! 

Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε την πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Στη δεύτερη καταγγελλόμενη υπόθεση απόπειρας βιασμού, η παθούσα έχει καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές πως τον Αύγουστο του 2014, ο ηθοποιός την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό.

Εκεί, όπως έχει αναφέρει, ο συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά