Logo

Υπόθεση Κορφιάτη: Την ανάκληση του εντάλματος σύλληψης του εφοπλιστή ζητεί ο Αλ. Κούγιας - Προθεσμία έλαβαν οι επτά συλληφθέντες 
 

Την ανάκληση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του εφοπλιστή Μάρκου Λαιμού, που κατά τις αρχές φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία της Χριστίνας Κορφιάτη και τον τραυματισμό του συζύγου της Ντίμη Κορφιάτη στις 9 Ιουνίου 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, αναμένεται να ζητήσει το Σάββατο ο δικηγόρος  Αλέξης Κούγιας.

Στο μεταξύ στην ανακρίτρια Ζακύνθου οδηγήθηκαν οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. 

Οι  κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι  συλληφθέντες είναι για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. ενώ ένας εξ  αυτών . κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Οι συλληφθέντες έφθασαν στη Ζάκυνθο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, την Τετάρτη αργά βράδυ με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Ζακύνθου - Κυλλήνης και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του ΑΤ Ζακύνθου, όπου και κρατούντα, 

Η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια 

Από το γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του εφοπλιστή εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής΅.

"Αίτηση ανακλήσεως του εντάλματος συλλήψεως, το οποίο εξεδόθη από την Τακτική Ανακρίτρια Ζακύνθου, λόγω παραπλανήσεώς της από το Τμήμα Προστασίας Εγκληματών κατά της Ζωής της ΕΛ.ΑΣ., θα καταθέσει αύριο ενώπιον της κας Ανακρίτριας Ζακύνθου ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας. Η αίτηση ανακλήσεως θα υποβληθεί, διότι δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την έκδοση εντάλματος, αφού ο κος Μ.Λ. ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει κάποιο έγκλημα, και το κυριότερο απ’ όλα, είναι παντελώς άσχετος με την υπόθεση, αφού δεν γνωρίζει ούτε ένα πρόσωπο είτε από τα θύματα, είτε από τους φερόμενους ως δράστες και η εμπλοκή του στην υπόθεση έγινε από αυθαίρετα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ., λόγω του ότι ένας υπάλληλός του εμπλέκεται κατά την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της Ζακύνθου και χρησιμοποίησε κατά την ΕΛ.ΑΣ. ένα φουσκωτό σκάφος ιδιοκτησίας του Μ.Λ., το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε πάρκινγκ σκαφών στον Ταύρο Αττικής και μάλιστα ήταν εκτεθειμένο προς πώληση, για να μεταβεί κατά το σενάριο της ΕΛ.ΑΣ. με αυτό στην Ζάκυνθο μαζί με τον συγκατηγορούμενό του και να εκτελέσουν το σχέδιό τους.

Σημειωτέον, ότι ο κος Μ.Λ. ουδέποτε ανεζητήθη από την ΕΛΑΣ στον κρίσιμο χρόνο της συλλήψεως των κατηγορουμένων ούτε στα γραφεία της εταιρείας του, ούτε στην κατοικία του και μάλιστα, όταν του ζητήθηκε στο παρελθόν να καταθέσει ως μάρτυρας, ήρθε αμέσως και κατέθεσε, παρά το ότι βρισκόταν στον κύριο τόπο της κατοικίας του, που είναι το Μονακό.

Μηνύσεις και αγωγές κατά του site zougla και της εφημερίδας Espresso έλαβε την εντολή να υποβάλει το γραφείο μας από τον κο Μ.Λ. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ 2 για ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Μ.Λ. Κατά τον εντολέα μας, τα δημοσιεύματα αυτά κατευθύνονται από στενά συγγενικά πρόσωπα της οικογένειάς του, με τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ., κος Ι.Λ., ευρίσκεται από ετών σε οξυτάτη δικαστική αντιδικία τόσο στο Λονδίνο, όσο και στα δικαστήρια του Πειραιά με αντικείμενο περιουσιακά στοιχεία ύψους 120.000.000 ευρώ, τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ. διεκδικεί, διότι αυτός τα δημιούργησε και του ανήκουν" 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά