Logo

Εισαγγελική έρευνα για δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα σχετικά με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά [βίντεο]



 
 

Εισαγγελική έρευνα,  με αφορμή τις δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα σχετικά με τη δολοφονία της Κάρολάιν στα Γλυκά Νερά και τον καθ' ομολογία δράστη της πράξης, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, παρήγγειλε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελική λειουργός με την παραγγελία της ζητά να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση (έρευνα) προκειμένου να διακριβωθεί να με όσα ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός στοιχειοθετούνται οι αξιόποινες πράξεςι  της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος  και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

Ο κ. Μπαλάσκας  το πρωί της Παρασκευής, ενώ ήταν καλεσμένος σε πρωϊνή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως ο συζυγοκτόνος της 20χρονης Κάρολαϊν θα μπορούσε να τύχει πολύ ευνοϊκής ποινικής αντιμετώπισης αν είχε πάρει την αστυνομία αμέσως μετά την πράξη του.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του οικοδεσπότη – δημοσιογράφου ως προς το πως ερμηνεύει ότι ο δράστης «έκανε οκτώ ώρες για να σπάσει», όπως ο ίδιος ο αστυνομικός είπε, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε: «Ότι είναι βλάκας δείχνει πρώτα από όλα, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του- εάν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε – αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή».

Συνεχίζοντας, ο συνδικαλιστής αστυνομικός  διευκρίνισε πως η χαμηλή ποινή φυλάκισης θα επιβαλλόταν «Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά, “χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ”, πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα… Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκηνοθεσία; Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;».

Προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Την ίδια στιγμή και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και ΕΔΕ σε βάρος του για τις ίδιες δηλώσεις, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για «μεθοδευμένη» σε βάρος του εκστρατεία λάσπης» και προαναγγέλλει προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, καθώς θεωρεί ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-6-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά