Logo

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή της δικογραφίας και του ημερολογίου της Καρολάιν



 
 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με παραγγελία του ζητεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) για τη διαρροή της δικογραφίας και δη του ημερολογίου της 20χρονης Καρολάιν στα μέσα ενημέρωσης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με την παραγγελία του ζητεί να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, όπως η  παραβίαση υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλιώτας στην παραγγελία του κάνει αναφορά σε «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος Καρολάιν Κράουτς κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης», τα οποία έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Στο έγγραφό του, σημειώνει δε ότι «η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας»

Επίσης, ο κ. Πλιώτας επικαλείται, μεταξύ άλλων, στην παραγγελία του  την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών σχετικά με την «τήρηση των κανόνων δεοντολογίας». 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά