Logo

Ρόδος: Ελεύθερος με όρους 36χρονος που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σύζυγό του όπως ο πιλότος την Καρολάιν



 
 

Στον ανακριτή Ρόδου απολογήθηκε χθες, αρνούμενος τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται, ο 36χρονος που κατηγορείται ότι επιχείρησε να πνίξει την 30χρονη σύζυγό του με μαξιλάρι, όπως η ίδια έχει καταγγείλει.

Ο 36χρονος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισης του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε να πλησιάζει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του 36χρονου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις  για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση σωματικής βλάβης με το νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας, εξύβριση και απειλή. Μάλιστα, ήδη η σύζυγος δια του συνηγόρου της κ. Στέλιου Κιουρτζή έχει προβεί σε δήλωση υποστήριξης των κατηγοριών αυτών.

Χθες το πρωί ο 36χρονος, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Κωνσταντίνο Δένδη προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και χρόνια και πως την τελευταία δεκαετία που παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια με την 30χρονη σύζυγό του, προσπαθεί να είναι «καθαρός».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει εξαιτίας σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος που είχε το 2005 με αποτέλεσμα να υποβάλλεται σε διάφορες επεμβάσεις αλλά και στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν οικογένεια, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει πληρωθεί από την εργασία του, που είναι και η μόνη πηγή εσόδων τους. Ο 36χρονος είπε πως όλα αυτά του στερούν τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ακόμη και βασικά αγαθά για τα τρία ανήλικα παιδιά του και φυσικά του «ρίχνουν» την ψυχολογία του.

Το βράδυ της 14ης Ιουλίου 2021, ο 36χρονος είπε  πως μετέβη στο Φαληράκι, όπου βοήθησε σε επιχείρηση να κάνουν κάποιους καθαρισμούς σε οχήματα προκειμένου με τον τρόπο αυτό να βγάλει ορισμένα χρήματα για την οικογένειά του. Εκεί τον πλησίασαν κάποιοι οι οποίοι του έδωσαν να καπνίσει τσιγάρο με χασίς, το οποίο και έκανε θεωρώντας ότι ήταν κάτι αθώο, προερχόμενο από «φίλους» και το οποίο θα τον έκανε να ξεχαστεί έστω και λίγο από τα προβλήματά του.

Όταν επέστρεψε σπίτι διαπίστωσε ότι η σύζυγός του ήταν εκνευρισμένη και ξεκίνησε ο καβγάς. Σύμφωνα με τον 36χρονο, η σύζυγός του τον ρωτούσε πού βρισκόταν, τι έκανε το διάστημα της απουσίας του κ.α.
Ο ίδιος είπε πως το ύφος και τα λεγόμενα της τα κακοπήρε, έχασε την υπομονή του και τη χτύπησε.

«Παραδέχομαι ότι είχα βγει εκτός ελέγχου του εαυτού μου και οι πράξεις μου ήταν απαράδεκτες για τη σύζυγο και μητέρα των παιδιών μου. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη και υπόσχομαι ότι όσο πιεσμένος και αν είμαι δεν πρόκειται να ξαναπροβώ σε τέτοιου είδους ανόητες και επικίνδυνες πράξεις, που όχι απλώς δεν λύνουν τα προβλήματα σε μια οικογένεια, αλλά αντιθέτως τα οξύνουν και τα μεγαλώνουν», είπε ο 36χρονος στην απολογία του.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όταν πέρασε η επήρεια των ουσιών που είχε καταναλώσει συνειδητοποίησε πλήρως τις συνέπειες των πράξεων του και δήλωσε μετανιωμένος, αφού όπως τόνισε στον ανακριτή, τόσο η σύζυγος όσο και τα παιδιά του δεν έφταιγαν σε κάτι ώστε να ξεσπάσει με αυτό τον τρόπο για αυτό και ζήτησε συγγνώμη και από αυτούς.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην άσχημη ψυχολογική του κατάσταση στην οποία βρίσκεται το διάστημα αυτό αλλά και στα ναρκωτικά, δεδομένα που τον έκαναν να μην μπορεί να ελέγξει τις πράξεις του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 36χρονος παραδέχτηκε στην απολογία του ότι χτύπησε τη σύζυγό του, ωστόσο διευκρίνισε πως ουδέποτε είχε πρόθεση να το κάνει και πολύ δε περισσότερο να τη σκοτώσει, όπως του καταλογίζεται.

Ο ίδιος είπε πως πάνω στα νεύρα του και κατά τη διάρκεια του καβγά, της είπε απειλητικά «θα σε σκοτώσω» αλλά δεν το εννοούσε και μόνο μέχρι εκεί.

Παραδέχτηκε δε ότι χτύπησε την 30χρονη σύζυγό του αλλά τα χτυπήματα αυτά – σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση- δεν ήταν ικανά για την κατηγορία που του αποδίδεται. Ο 36χρονος πρόσθεσε ότι στον καβγά επάνω η σύζυγό του πήρε το μαξιλάρι για να προφυλάξει το πρόσωπό της από εκείνον και πως ο ίδιος προσπάθησε να της το πάρει και να το πετάξει μακριά και καθώς δεν το άφηνε την απείλησε λεκτικά και την κλώτσησε.

«Για όνομα του Θεού, ούτε ήμουν ούτε θα γίνω πιλότος! Άρρωστος μπορεί να είμαι και να παραφέρομαι πάνω στα νεύρα μου, αλλά δεν είμαι διεστραμμένος δολοφόνος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 36χρονος αναφερόμενος στην περίπτωση της υπόθεσης στα Γλυκά Νερά!

Ο 36χρονος ζήτησε από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών του, ενώ υποσχέθηκε ότι πρόκειται να καταβάλλει προσπάθεια για να απεξαρτηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της μη προσέγγισης της συζύγου του σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-7-2021 από directNEWS.gr  πηγή: rodiaki.gr


Τελευταία Δικαστικά