Logo

Novartis: Η Οικονομική Εισαγγελία θα αποφασίσει για τις «κουκούλες» των προστατευόμενων μαρτύρων



 
 

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου (περί ευθύνης υπουργών) για την υπόθεση της Novartis το οποίο συνεδρίασε σήμερα, για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, αποφάνθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, δηλαδή, με άρση ή μη της προστασίας τους, αρμόδια να το κρίνει είναι η νέα Οικονομική Εισαγγελία, που έχει συσταθεί και λειτουργεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Χρήστου Μπαρδάκη.

Πρόσφατα είχε ανακύψει διαφωνία μεταξύ της τότε εισαγγελέως του Δικαστικού Συμβουλίου, Βασιλικής Θεοδώρου (η οποία αποχώρησε στο τέλος περασμένου Ιουνίου από το εισαγγελικό σώμα, λόγω συμπληρώσεως του ανωτάτου ορίου ηλικίας) και της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζόπούλου για τον τρόπο κατάθεσης των δύο προστατευομένων κουκουλοφόρων μαρτύρων («Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης»).

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος ήταν ο τρίτος κουκουλοφόρος μάρτυρας έχει χάσει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Όπως είναι γνωστό η κ. Θεοδώρου, πριν αποχωρήσει από το Δικαστικό Σώμα κατέθεσε στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου πρόταση 46 σελίδων, με την οποία ζήτησε οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες "Αικατερίνη Κελέση" και "Μάξιμος Σαράφης" να εξεταστούν ενώπιον της ανακρίτριας με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας, δηλαδή χωρίς κουκούλες "για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας στην υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των λοιπών".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά