Logo

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακίστηκε ο 30χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς [βίντεο+φωτο]



 
 

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά τηγν απολογία του στον ανακριτή Νάξου, ο 30χρονος, Δημήτρης Βέργος, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι διέπραξε τη δολοφονία της 26χρονης φίλης του, Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου. στη Φολέγανδρο.

Επίσης, ο ανακριτής διέταξε, κάνοντας δεκτό το αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης, Γιάννη Βλάχου, για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια από το δράστη. Ειδικότερα, από τα ευρήματα  προκύπτει ότι η Γαρυφαλλιά έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη φαρμακοποιός και κυρίως αυτές στο κεφάλι ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος.

Στη συνέχεια ο 30χρονος την έριξε στη θάλασσα ενώ ήταν ακόμα ζωντανή και γι' αυτό το λόγο στους πνεύμονες βρέθηκε ποσότητα θαλασσοινού νερου που είχε σαν αποτέλεσμα να απνιγεί.

Στο νοσοκομείο

Ο 30χρονος κατηγορούμενος, όπως έγινε γνωστό, πέρασε το βράδυ του στο Νοσοκομείο της Νάξου. από όπου πήρε εξιτήριο το πρωί της Πέμπτης   

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίς το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί στα κρατητήρια της Νάξου βρήκαν πεσμένο στο πάτωμα τον Δημήτρη Βέργο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα συμπτώματα που εμφάνιζε ο 30χρονος παρέπεμπαν σε κρίση επιληψίας. και οι αστυνομικοί τον μετέφεραν εσπευσμένα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Νοσοκομείο του νησιού. 

Ο γιατρός που εξέτασε τον Δημήτρη Βέργο έκρινε απαραίτητη την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. 

Το πρωί οι γιατροί έκριναν πως ο 30χρονος είναι καλά στην υγεία του και έτσι του έδωσαν εξιτήριο και οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Νάξου. όπου έφθασε γύρω στις 10:30 το πρωί. 

Ειδικότερα οι γιατροί που τον εξέτασαν, σε δηλώσεις τους ανέφεραν: "Χθες το βράδυ δεχτήκαμε μια κλήση από την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ έφερε τον ασθενή με πτώση επιπέδου συνείδησης". Όπως σημείωσαν "εξετάστηκε από τον κ. Μανωλά που είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για τις περιπτώσεις αυτές ως νευρολόγος και έκρινε ότι έπρεπε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Εισήχθη στο νοσοκομείο, πήρε φαρμακευτική αγωγή, επανεξετάστηκε σήμερα το πρωί και ο ασθενής είναι μια χαρά. Πήρε εξιτήριο και φεύγει από το νοσοκομείο".

Απόπειρα αυτοκτονίας; - Επίκληση ψυχικής νόσου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονται επισήμως,  ο Δημήτρης Βέργος επιχείρησε να κρεμαστεί με ένα σεντόνι στο κελί του, στα κρατητήρια Νάξου, επιχειρώντας έτσι να βάλει τέλος στη ζωή του. 

Ο Δημήτρης Βέργος, σύμωνα με πληροφορίες  ξεκίνησε την απολογία του με την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στο οποίο παραθέτει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς. 

Στη συνέχεια αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή που στόχο έχουν να φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος που έλαβε χώρα σε βραχώδη περιοχή της Φολέγανδρου, τη σχέση του ζευγαριού καθώς και την προσωπικότητα του κατηγορούμενου.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διεξαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς εμμένει στον ισχυρισμό ότι είναι δεδομένη από το παρελθόν η ψυσική πάθηση του 30χρονου. 

Χαρακτηριστικά, ο εκ των συνηγόρων του Δημήτρη Βέργου, Γιάννης Βλάχος, μιλώντας στην ΕΡΤείπε:

“Δεν την σκεφτήκαμε τώρα … έχουμε διάγνωση κανονική από δημόσιο σύστημα υγείας ότι πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια”

Ο κ. Βλάχος  μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι ο 30χρονος έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και πως λίγες μόλις μέρες πριν το ταξίδι στη Φολέγανδρο, επισκέφθηκε ψυχίατρο στην Κόρινθο ο οποίος δυστυχώς δεν διέγνωσε την επικινδυνότητα και τη βαρύτητα της ασθένειάς του.

Το σοβαρότατο αυτό ιατρικό σφάλμα κόστισε στην άτυχη κοπέλα τη ζωή της και στον ίδιο την ελευθερία του.

Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχθηκε πως σταμάτησε μόνος του την αγωγή, χωρίς να συμβουλευτεί τους θεράποντες ιατρούς του. «Του έφερνε υπνηλία πράγμα που τον δυσκόλευε ν’ ανταπελξέλθει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Αυτό προφανώς ήταν και το τεράστιο λάθος» σχολίασε πάντως ο συνήγορός του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν η 26χρονη είχε μάθει για το ψυχολογικό πρόβλημα του 30χρονου δολοφόνου της. Σχολιάζοντας μάλιστα το έγκλημα ανέφερε ότι δεν υπήρξε προετοιμασία, δεν υπήρξε όπλο και έχει να κάνει με ψυχωσική έκρηξη.

Πολιτική Αγωγή

«Ο κατηγορούμενος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας.

«Έχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη, δεν μιλάμε για ακαταλόγιστο», σημείωσε ακόμα ο κ. Κούγιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο συνήγορος του 30χρονου πατά πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο για να μην εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, αλλά σε ψυχιατρείο».

Έκανε λόγο για «ακραία εριστική συμπεριφορά του δράστη από την πρώτη στιγμή», ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε «με ποιους επικοινώνησε στο διάστημα που ήταν εξαφανισμένος».

Σημαντικό, επίσης, χαρακτήρισε ο κ. Κούγιας και τα ευρήματα που ιατροδικαστή, σύμφωνα με τα οποία όπως είπε «υπάρχουν μώλωπες που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο το κορίτσι».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την είδηση της εισαγωγής του κατηγορούμενου στο κέντρο υγείας του νησιού, ο συνήγορος της οικογένειας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως.

Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία»

Ιατροδικαστής:  Ο δράστης χτύπησε την Γαρυφαλλιά και την έσυρε πριν την ρίξει ζωντανή στη θάλασσα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής, Ηλίας Μπογιάκος, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 30χρονος, χτύπησε το θύμα, το έσυρε, και το έριξε από το γκρεμό. Το θύμα, σύμφωνα πάντα με τον ιατροδικαστή, κατέληξε ζωντανό στη θάλασσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός της 26χρονης έφερε κακώσεις στο πρόσωπο και στο κεφάλι οι οποίες προήλθαν από χτυπήματα που της προκάλεσε ο κατηγορούμενος. Επίσης τα γδαρσίματα στην πλάτη της κοπέλας φέρονται να προκλήθηκαν από τα βράχια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά