Logo

Το σκεπτικό εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη



 
 

Η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά την τέλεση των πράξεών του φέρεται να να ήταν καθοριστική στο σκεπτικό της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν τον ηθοποιό ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων, ενώ η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008-2014, κατά την διάρκεια της οποίας φέρεται να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, μέτρησε επιβαρυντικά.

Στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του διατυπώνεται η κρίση πως ο ηθοποιός θα μπορούσε να επαναλάβει τα αδικήματα από τη στιγμή που θα επανέλθει στα επαγγελματικά του δρώμενα. Ταυτόχρονα αρνητικό αντίκτυπο για τον ίδιο είχε και η σκληρότητα που επέδειξε κατά την τέλεση των πράξεων του. Φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και να συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αξιολογήθηκε από τις δικαστικές αρχές ως άνθρωπος που επί σειρά ετών επέδειξε δράση από τη θέση του ισχυρού, σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγράφονται στο ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες και εκτελέστηκε σήμερα με την μεταφορά του καλλιτέχνη στις φυλακές της Τρίπολης.

Οι δικαστικοί λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εφόσον ο καλλιτέχνης επανέλθει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες είναι πιθανό να επαναλάβει αντίστοιχα αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά