Logo

Κρήτη: Στη φυλακή πατέρας και γείτονας για το βιασμό 19χρονου με νοητική στέρηση [φωτο]



 
 

Στη φυλακή οδηγούνται πατέρας και γείτονας του 19χρονου με νοητική στέρηση, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και συνέργεια σε βιασμό. 

Η διαδικασία των απολογιών ενώπιον του ανακρίτριας Χανίων διήρκεσε πάνω από  8μιση ώρες. με τον  πατέρα να κατηγορείται ότι κακοποίησε σωματικά τον 19χρονο γιο του και επιπλέον ότι ήταν συνεργός στην πράξη του βιασμού σε βάρος του αγοριού με φυσικό αυτουργό τον 66χρονο συγκατηγορούμενό του.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα, ο εντολέας του , κατηγορείται για συνέργεια στον βιασμό που φέρεται να τέλεσε ο 66χρονος γείτονάς του με θύμα τον γιο του που τότε ήταν 14 ετών. .

“Ο δικός μου εντολέας δεν κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος του βιασμού το οποίο διέπραξε ο συγκατηγορούμενος. Η συμπεριφορά του, διερευνάται για το αν είχε οποιαδήποτε συμμετοχική δράση σε αυτήν την εγκληματική πράξη, δηλαδή εάν συνέδραμε με το φυσικό αυτουργό στην πράξη που τέλεσε κατ’ εξ’ ακολούθηση ο φυσικός αυτουργός.Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε ήταν της συνέργειας στην πράξη για την οποία κατηγορείται” είπε ο δικηγόρος, Γιώργος Περράκης.

Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, ο δικηγόρος τόνισε, επίσης, ότι “το γεγονός ότι διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση δεν σημαίνει ότι συνεπάγεται με αποδοχή ότι είναι κατηγορούμενοι για τις πράξεις τους. Απλώς το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής και μάλιστα σοβαρές. Σύμφωνα με την κρίση των οργάνων προέκυψαν ενδείξεις και κρίθηκε η επικινδυνότητα των κατηγορουμένων από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης” .

“Η εισαγγελέας και ο ανακριτής αποδέχθηκαν τα επιχειρήματά μας κατά κάποιο τρόπο αλλά στο τέλος δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά και διέταξαν την προσωρινή κράτηση του πελάτη μου, προκειμένου να διαφυλαχθούν άλλα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα δικαιώματα του παιδιού. Εμείς έχουμε την γνώμη ότι τίποτα από όλα αυτά που κατηγορούμαστε δεν έχει εκτελεστεί” είπε ο συνήγορος υπεράσπισης 66χρονου, Ανδρέας Βροντάκης.

Να σημειωθεί πως η εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος των δύο κατηγορουμένων, ενώ αύριο το αρμόδιιο δικαστήριο θα αποφασίσει για την κηδεμονία του 19χρονου που την έχει ζητήσει ένας θείος του, ξάδελφος του πατέρα του παιδιού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά