Logo

Στη φυλακή τρεις συλληφθέντες για εμπρησμούς



 
 

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τρεις εμπρηστές σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ισάριθμες υποθέσεις. 

Πρόκειται για δύο εμπρηστές, στους οποίους εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα του 2019 και κατηγορήθηκαν για κακουργηματική πράξη.

Συγκεκριμένα, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 43χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση. Μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα περί προσωρινής κρατήσεώς του οδηγείται στη φυλακή. 

Το δρόμο της φυλακής έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στον άνδρα που φέρεται να προέβη σε εμπρησμούς σε δύο σημεία μέσα στο άλσος Αγίου Δημητρίου στν Πετρούπολη.. 

Με αυστηρότητα αντιμετωπίστηκε τις δικαστικές αρχές και η γυναίκα, η οποία  συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να βάλει φωτιά στο Πεδίον του Άρεως. Παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη αντιμετώπιζε κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας της επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή της. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-8-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά