Logo

Άγριο φονικό στη Μεσαρά: Προφυλακίστηκαν ο 27χρονος και ο συνεργός του [βίντεο+φωτο]



 
 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και αρμόδιου εισαγγελέα,  ο 27χρονος Ρουμάνος ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο στο Πετροκεφάλι Μεσαράς και ο 30χρονος ομοεθνής του που φέρεται να του είχε δώσει το όπλο του εγκλήματος (καραμπίνα).

Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. 

Οι συγγενείς δεν είχαν προλάβει να φτάσουν στο Δικαστικό Μέγαρο με τους αστυνομικούς να οδηγούν πριν τις 12 τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο και τον συνεργό του  στην ανακρίτρια.

Την ίδια ώρα, ισχυρή αστυνομική δύναμη περικύκλωσε τα δικαστήρια ενώ συγγενείς του θύματος άρχισαν να καταφτάνουν στις 12.30 το μεσημέρι.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, φυγαδεύτικαν από πλαϊνή πόρτα των δικαστηρίων προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια από τους συγγενείς και φίλους του θύματος που ήταν ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. 

Θρήνος έξω από τα δικαστήρια

Όπως μεταδίδιει το cretapost,.gr,  οι  συγγενείς του άτυχου κτηνοτρόφου έφτασαν στα δικαστήρια στις 12.30 περίπου το μεσημέρι χωρίς να προλάβουν να αντικρίσουν τον δολοφόνο του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Η μητέρα μαζί με την σύζυγο του θύματος καθώς και άλλους συγγενείς, φορώντας μαύρα, κάθονται υπομονετικά έξω από τα δικαστήρια περιμένοντας να τελειώσει η διαδικασία και να μάθουν την απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τα δικαστήρια καθώς φοβούνται μην διαδραματιστούν εκ νέου οι χθεσινές εντάσεις και τα λιποθυμικά επεισόδια.

Το ξέσπασμα της μάνας του 39χρονου: «Φονιάδες» ούρλιαζε έξω από τα δικαστήρια

Ένταση προκλήθηκε στη 1 περίπου το μεσημέρι όταν η μητέρα του 39χρονου καθώς και η χήρα άρχισαν να ουρλιάζουν «φονιάδες» έξω από τα δικαστήρια.

Ο καθ' ομολογία δράστης του εγκλήματος και ο συγκατηγορούμενός του οδηγήθηκαν στο κτήριο ιο από την πίσω πόρτα και όταν οι συγγενείς του θύματος αντιλήφθηκαν ότι είχε ήδη μπει στο Δικαστικό Μέγαρο  άρχισαν να φωνάζουν οργισμένα.

Όπως αναφέρει το creta24.gr,  η μητέρα αλλά και η σύζυγος του θύμαος ξέσπασαν κατά του δράστη φωνάζοντας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο . «Φονιά. Να σαπίσεις στη φυλακή».

Τι υποστηριξαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι

Ο 27χρονος καθ' ομολογία δράστης φέρεται απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας να επανέλαβε όσα ισχυρίστηκε κατά την προανάκριση. Δηλαδή, ότι το θύμα βιαιοπραγούσε σε βάρος του , χτυπώντας τον αλύπητα και ότι τον ανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά με επιχειρηματία τον οποίο και κατονόμασε. Επιπλέον υποστήριξε ότι ο 39χρονος κτηνοτρόφος του έταζε χρηματικά ποσά, τα οποία δεν είδε ποτέ. 

Ο 30χρονος συγκατηγορούμενός του κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τον 27χρονο. 

Τι δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Σε δηλώσεις της έξω από τα δικαστήρια η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θεονύμφη Μπέρκη ανέφερε πως: «Πρόκειται για μία εν ψυχρώ εκτέλεση, ένα άρτια οργανωμένο σχέδιο βάση του οποίου αφαιρέθηκε η ζωή ενός ανθρώπου. Αν αυτό δεν είναι προμελετημένος φόνος τι είναι πραγματικά» και συμπλήρωσε: «Με εντυπωσιάζει η βία, η σκληρότητα, η οποία είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης, με βάση την οποία εκτελέστηκε το σχέδιο αυτό. Υπερβαίνει κατά πολύ τους τύπους των αδικημάτων των τελευταίων ετών.»

Η ίδια στάθηκε και σε όσα φέρεται να υποστήριξε ο 27χρονος Ρουμάνος κατά την προανακριτική απολογία του. «Εκείνο το οποίο πράγματι πιστεύω ότι πρέπει να ακουστεί, να ακουστεί ηχηρά και διαψεύδοντας τις φημολογίες περί κακομεταχείρισης του εργάτη βοσκού από το θύμα, είναι ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας του, μυθεύματα, μυθοπλασίες. Ουδέποτε είχαν γίνει. Όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι οι κτηνοτρόφοι, οι βοσκοί των κτηνοτρόφων εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν τους αρέσει κάτι, ένα πρωί σηκώνονται και φεύγουν. Δεν είχε κανένα λόγο να κάνει το έγκλημα αυτό. Χάθηκε άδικα ο άνθρωπος αυτός και πραγματικά θα πρέπει να ακουστεί η αλήθεια και να αποδοθεί η δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα Μπέρκη τόνισε πως δεν έχει ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γνωρίζει τους ισχυρισμούς του 27χρονου δράστη της δολοφονίας. «Όταν θα λάβουμε στα χέρια μας τη δικογραφία και έχουμε μία εικόνα για τα όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος θα απαντήσουμε. Αρχικώς όμως διαψεύδουμε ότι υπήρχε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης σε βάρος του εργάτη βοσκού», δήλωσε.

dikasthria-mana-kai-syzygos

dikasthria2

dikasthria

dikasthria-syzygyos

dikasthria-mana

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-8-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά