Logo

Εικονικοί εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Εισαγγελέας στο Κ.Υ Παλαμά - Τα ερωτήματα που απασχολούν την έρευνα [βίντεο]



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας παρήγγειλε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Έτσι, ο εισαγγελέας έχει πλέον το λόγο για την υπόθεση. 

Την ίδια ώρα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις Υγειονομικές Περιφέρειες για τον εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων περιπτώσεων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς και τυχόν πλαστών πιστοποιητικών νόσησης. Στόχος αυτών των ελέγχων που επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα είναι πρωτίστως να  διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας εμβολιασμού, σε μια περίοδο που το πρόγραμμα παρουσιάζει επιβράδυνση, ενώ δεν έχει  κτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Όπως μεταδίδει το erthnews.gr, τη  Δευτέρα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ θα μεταβεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας για να του παραδώσει τα στοιχεία των ελέγχων. 

«Αμαυρώνει τη φήμη του εμβολιαστικού κέντρου, ενώ έχει γίνει τόση καλή δουλειά» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παλαμά, Δημήτρης Καρακώστας.

Ο ρόλος της διοικητικής υπαλλήλου στο Κ.Υ. Παλαμά

Σύμφωνα με όσα έχουν διαπιστωθεί έως τώρα, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και να βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εν λόγω εμβολιαστικό κέντρο.

Η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς, μόνο για τον Αύγουστο. Η υπάλληλος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ενός ακόμα προσώπου στην απάτη.

Εκτός από τους εικονικούς εμβολιασμούς, διερευνααι και το ενδεχόμενο της χορήγησης  στο  ψευδών βεβαιώσεων εργαστηριακών τεστ, rapid ή PCR.

«Ασκείται πίεση στους γιατρούς για να εκδίδονται πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμών και υπάρχει και ένα άλλο φαινόμενο που εξελίσσεται, που έχει να κάνει με τα πλαστά rapid τεστ» ανέφερε η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου.

Κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι των Υγειονομικών Περιφερειών και οι έρευνες (διοικητική και εισαγγελική), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς. 

Ερωτήματα 

Η αποκάλυψη της απάτης στο Κ. Υ. Παλαμά αναδεικνύει μία σειρά από ερωτήματα, που αναμένεται να απαντηθούν από τις έρευνες για την υπόθεση. 

Πόσοι είναι οι εικονικοί εμβολιασμοί΄;

Την απάτη διαπίστωσαν υπάλληλοι της ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που διεξάγονται στα  εμβολιαστικά κέντρα για να διαπιστωθεί αν τηρείται η διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς μέσα στον Αύγουστο. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των πλαστών εμβολιασμών δεν είναι γνωστός, καθώς η έρευνα συνεχίζεται. 

Ήταν μήνη της η διοικητική υπάλληλος; 

Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει η εμπλοκή μιας διοικητικής υπαλλήλου, η οποία έμπαινε στο σύστημα και με το tablet που υπάρχει στην υποδοχή και βεβαίωνε ότι προσήλθε το συγκεκριμένο ΑΜΚΑ και έγινε ο εμβολιασμός «μαϊμού».  Ερευνάται, ωστόσο, η συμμετοχή και άλλου προσώπου, νοσηλευτή ή διοικητικού.

Τι απέγιναν οι δόσεις εμβολίων; 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το κλείσιμο του ραντεβού για εμβολιασμό, δεσμεύεται η δόση εμβολίου που θα χορηγηθεί. Η διεξαγόμενη ΕΔΕ  θα ερευνήσει επιπλέον τι απέγιναν οι δόσεις εμβολίων. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 05/09/21 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά