Μετά την αποκάλυψη για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κ.Υ. Παλαμά στην Καρδίτσα νέα στοιχεία έρχονται στο φως για ψευδή μοριακά, και rapid τέστ, βάσει των οποίων εκδίδονται πιστοποιητικά νόσησης κορονοϊού.
Μάλιστα, καταγγέλλεται και ύπαρξη «μαύρης αγοράς» πλαστών, θετικών μοριακών και rapid τεστ.
Μετά τα πρώτα στοιχεία για τα «μαϊμού» πιστοποιητικα εμβολιασμού στο Κ.Υ. Παλαμά και τις καταγγελίες για ψευδή θετικά στην Covid-19 τεστ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, διέταξε ΄προκαταρκτική εξέταση (έρευνα), η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.
Η εισαγγελική έρευνα θα καταδείξει αν υπήρξε οικονομική συναλλαγή για την παράνομη δραστηριότητα.
Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι η ΕΔΕ για την υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στο Κ.Υ. Παλαμά Καρδίτσας.
Στο στόχαστρο θετικά μοριακά ή rapid τεστ
Οι αρχές, πλέον προσανατολίζουν τις έρευνές τους, εκτός από τα τυχόν ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού και στα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης καθώς και στα μοριακά και τα rapid τεστ που βεβαιώνουν ψευδώς θετικό αποτέλεσμα για τη νόσο Covid-19.
Σύμφωνα με τις διερευνώμενες καταγγελίες, οι κάτοχοι των ψευδών μοριακών ή ράπιντ τεστ διασφαλίζουν την εξαίρεσή τους από τον εμβολιασμό.
Στην περίπτωση που οι κάτοχοι των ψευδών τέστ είναι υγειονομικοί εξασφαλίζουν να μην τίθενται σε αναστολή εργασίας.
Τιμοκατάλογοι για τα ψευδή θετικά τεστ
Όπως καταγγέλλεται υπάρχει «μαύρη αγορά» πλαστών, θετικών μοριακών και rapid Test, τα οποία κοστολογούνται από 100 έως 200 ευρώ και αγοράζονται από αντιεμβολιαστές – υγειονομικούς, οι οποίοι βεβαιώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει και άρα διαθέτουν φυσική ανοσία
Στο «μικροσκόπιο» των αρχών αναρρωτικές άδειες και χρήση δειγμάτων ασθενών
Γιατροί καταγγέλλουν ότι παρατηρείται το τελευταίο διάστημα "επιδημία" αναρρωτικών αδειών σε υγειονομικούς με διάφορες αιτιολογίες ( ιλίγγους, οσφυγαλγία κ.α.) Με αυτό τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν, για το διάστημα που είναι αδειούχοι οι υγειονομικοί δεν βγαίνουν σε αναστολή εργασίας και ταυτόχονα δεν εμβολιάζονται.
Σύμφωνα με άλλη καταγγελία, υπάλληλος νοσοκομείου δυτικής Ελλάδας πήρε ρινικό επίχρισμα ασθενούς με COVID παρουσιάζοντάς το ως δικό του. Με αυτό τον τρόπο βεβαίωνε ότι έχει φυσική ανοσία και άρα δεν χρειάζεται να κάνει το εμβόλιο προκειμένου να παραμείνει στην υπηρεσία του.
Όλες αυτές οι καταγγελίες διερευνώνται κατ' αρχήν για τη βασιμότητά τους από τις αρμόδιες αρχές και σε περίπτωση που αποδειχθούν πραγματικές θα αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους.
44 ύποπτα πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κ.Υ. Παλαμά
Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, αναφέρει ότι «44 ύποπτα (πρώτες και δεύτερες δόσεις από αρχές Ιουλίου ως τέλη Αυγούστου, 33 ταυτοποιήθηκαν».
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας, εκτός από τη διοικητική υπάλληλο και την πιθανή συνεργό νοσηλεύτρια, θα ασκηθούν διώξεις και στους πολίτες των οποίων τα ΑΜΚΑ χρησιμοποιήθηκαν εικονικά και φαίνονται πως εμβολιάστηκαν.
Aπo την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επισημαίνει πως: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένους εικονικούς εμβολιασμούς».
.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2021 από directNEWS.gr