Logo

Πρωτοδικείο Αθήνας: Οριστικά στους εκτελεστές η διαδικασία για την κηδεία και ταφή του Μίκη Θεοδωράκη



 
 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή στο  σύνολο της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Με βάση τη δικαστική απόφαση η  ταφή του μεγάλου δημιουργού θα πραγματοποιηθεί στον Γαλατά Χανίων και με γραφείο τελετής επιλογής του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου φίλων του μουσικοσυνθέτη, Γιώργου Αγοραστάκη και της γραμματέως του Ρένας Παρμενίδου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δίνει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε ο εμβληματικός μουσικοσυνθέτης τον Ιανουάριο του 2020. Σε αυτά τα διαδικαστικά  περιλαμβάνεται και το το γραφείο τελετών.

Παράλληλα, το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του στο γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι  σύμφωνα με το έγγραφο της 16ης Ιανουαρίου 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης όχι μόνο όριζε τον Γ. Αγοραστάκη (πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης) ως εκτελεστή της τελευταίας επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων αλλά ανέφερε και συγκεκριμένο γραφείο τελετών το οποίο θα αναλάμβανε όλο το πρακτικό μέρος της διαδικασίας και τη μεταφορά της σορού του αποκλειστικά με πλοίο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά