Logo

Novartis: Με «κουκούλες» κατέθεσαν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες - Παρατάθηκε το καθεστώς ανωνυμίας τους



 
 

Η Οικονομική Εισαγγελία με διάταξή της έκρινε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», πρέπει να παραμείνουν για άλλα δύο χρόνια στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. 

Με την εν λόγω διάταξη ήρθη, υπέρ της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, αρεοπαγίτη, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου η διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ της δικαστικής λειτουργού και της αντεισαγγελέως Βασιλικής Θεοδώρου για το αν πρέπει οι συγκεκριμένοι μάρτυρες να καταθέσουν υπό καθεστώς προστασίας και  στη δικαστική έρευνα για τις τυχόν  παρεμβάσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού εκδόθηκε η διάταξη της Οικονομικής Εισαγγελίιας εξετάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την κ. Αλεβιζοπούλου, με κουκούλες» και κάτω από άκρα μυστικότητα,   οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση». 

Υπενθυμίζεται πως το όλο θέμα προέκυψε μετά την κλήτευσή των δύο μαρτύρων από την κ. Αλεβιζοπούλου, τον περασμένο Μάιο προκειμένου να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες. Χωρίς δηλαδή να αποκαλυφθούν τα πραγματικά τους στοιχεία.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» ζήτησε και έγινε δεκτό, να μην προσέλθει στον Άρειο Πάγο αλλά να καταθέσει ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού χώρου της ΕΛ.ΑΣ, ενώ η  «Αικατερίνη Κελέση» προσήλθε στο γραφείο της Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών της.

Η αντεισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, διαφώνησε με το καθεστώς εξέτασης, υποστηρίζοντας   πως η προστασία έχει χορηγηθεί στους δύο μάρτυρες μόνο για την υπόθεση που αφορά παράνομες πρακτικές της Novartis και όχι για άλλες και  συνεπώς πρέπει να αρθεί η ανωνυμία τους.

Για την επίλυση της διαφωνίας  μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελικής λειτουργού επιλήφθηκε, αρχικά το  Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο αποφάνθηκε πως μόνο η Εισαγγελία που έχει την αρμοδιότητα για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα μπορεί να αποφασίσει για το καθεστώς εξέτασής τους αφού αυτή ήταν που τους είχε θέσει υπό προστασία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά