Logo

Παράγοντας της ΕΟΚ διώκεται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση



 
 

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) θα΄λογοδοτήσει στις δικαστικές αρχές  για δύο σεξουαλικά εγκλήματα (ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα).

Η σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη μετά την ολοκλήρωση πολύμηνης προκαταρκτικής εξέτσσης (έρευνας).

Το θέμα που ήταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια αφορά δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα το 2014 και το 2018 με θύμα μία υπάλληλο της ΕΟΚ. Η υπάλληλος είχε ενημερώσει για την αξιόποινη συμπεριφορά του υψηλόβαθμου στελέχους την Ομοσπονδία,   η οποία όμως δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά.

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατέθεσε μήνυση στην ΓΑΔΑ, μετά τις  αλλεπάλληλες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και για απόπειρες βιασμών στον χώρο του αθλητισμού που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο. 

Το περιστατικό πήρε μεγάλες διαστάσεις και μετά από πολύμηνη εξέταση των στοιχείων αλλά και των εξηγήσεων που δόθηκαν  (επ’ αυτού κλητεύθηκαν ο αντιπρόεδρος και ο επικεφαλής λογιστηρίου της ομοσπονδίας), η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας άσκησε σήμερα Τετάρτη ποινική δίωξη σε βάρος του  επί σειρά ετών κορυφαίου στέλεχος της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού (κακούργημα) και για σεξουαλική παρενόχληση (πλημμέλημα) .

Η υπόθεση ανατέθηκε για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση σε ανακριτή και η Εισαγγελία διαβίβασε σήμερα στα ανακριτικά γραφεία την ασκηθείσα ποινική δίωξη και την δικογραφία που έχει σχηματιστεί. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά