Logo

Άρχισε στην Άρειο Πάγο η ανάκριση για τις τηλεοπτικές άδειες



 
 

Με την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα ξεκίνησε την Πέμπτη  η ανάκριση  στον ‘Αρειο Πάγο που αφορά την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2015.Συγκεκριμένα, διερευνάται η τυχόν διάπραξη τυ αδικήματος ης  παράβασης καθήκοντος από  τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο οικονομολόγος Κ. Τόμπρας  φέρεται να είχε  το ρόλο του διαμεσολαβητή  μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας -CCC στην προσπάθεια δημιουργίας, κατά τους ισχυρισμούς κ. Καλογρίτσα,  ενός τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι η   διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό ξεκίνησε μετά  την απόφαση της Βουλής να  του ασκήσει ποινική δίωξη όταν ολοκληρώθηκε η προανακριτική που ξεκίνησε κατόπιν της διαβίβασης  μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει , στις αρχές Ιουλίου 2020, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο  επιχειρηματίας,  στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον όμιλο CCC,  έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μέσω αναφοράς του δε, απέδιδε στον Ν. Παππά ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο  για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

τ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά