Logo

Εισαγγελική έρευνα για ιστοσελίδες και αναρτήσεις στο Διαδίκτυο αντιεμβολιαστών και αρνητών του κορονοϊού



 
 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας,  Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου,  διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτκής εξέτασης (έρευνας) για  ιστοσελίδες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στρέφονται κατά των εμβολίων ή  αμφισβητούν την πανδημία του κορονοϊού.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσαν οι πρώτοι φάκελοι που διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στο Διαδίκτυο αντιεμβολιαστών ή αρνητών του κορονοϊού. 

Και αυτόφωρη διαδικασία 

Σύμφωνα με την παραγγελία της κ. Παπαγεωργακοπούλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα  διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μία σειρά από  αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης,  διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελέα, προκειμένου διεκπεραιωθεί τάχιστα η υπόθεση. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν και στην περίπτωση που διαπιστώνονται κατά την πορεία της έρευνας ενδείξεις τέλεσης  αδικημάτων θα ακολουθείται ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά