Logo

Κορονοϊός: Στο "στόχαστρο" του εισαγγελέα 10 περιπτώσεις διασποράς fake news στο Διαδίκτυο



 
 

Δύο δικογραφίες διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη διασπορα fake news για τον κορονοϊό μέσω των social media και γενικότερα του Διαδικτύου. 

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο δικογραφίες αφορούν τους διαχειριστές τεσσάρων ιστοσελίδων και τους κατόχους έξι λογαριασμών σε social media.

Με το σχηματισμό των δύο δικογραφιών η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο  μέρος της έρευνας που διενήργησε ύστερα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη,  Τάκη Θεοδωρικάκου,  σχετικά με την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αδικήματα που διερευνώνταί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η αρμόδια εισαγγελική αρχή (Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας) εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για  περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις - διερεύνηση που θα εποπτεύεται από εισαγγελέα - καθώς  και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

\

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά