Logo

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή «τσαντάκιας» που συνελήφθη με τη βοήθεια αστυνομικού εκτός υπηρεσίας [φωτο]



 
 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του την Τρίτη στον ανακριτή ένας εκ των δύο δραστών που συνελήφθησαν το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμβολή αστυνομικού που ήταν εκτός υπηρεσίας, όταν επιχείρησαν και τελικά κατάφεραν να αφαιρέσουν δύο τσάντες από ισάριθμες γυναίκες στο κέντρο της πόλης.

ΟΙ δράστες  επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί δύο ημέρες νωρίτερα.

Η συνεργός του προφυλακισθέντα, μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ένας εκ των οποίων αφορά την υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr,  τις παραπάνω αποφάσεις έλαβε ο ανακριτής ενώπιον του οποίου απολογήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για το αδίκημα  της «ληστείας και κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Να σημειωθεί, ότι τα δύο περιστατικά κλοπής σημειώθηκαν με 20 λεπτά διαφορά το ένα μετά το άλλο, όμως οι δράστες έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών, όταν ένας αστυνομικός ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, είδε με τα μάτια του την εξέλιξη του δεύτερου περιστατικού και ενεργώντας με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, τους ακολούθησε διακριτικά για απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων ενημερώνοντας ταυτόχρονα το κέντρο της Αμέσου Δράσεως.

Ο αστυνομικός που ανήκει σε ειδικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ, ακολούθησε τους δράστες μέχρι το σημείο που αυτοί αποβιβάστηκαν από τη μηχανή και στη συνέχεια υπέδειξε στους συναδέλφους του της ομάδας ΔΙΑΣ, το σημείο στο οποίο μετέβησαν πεζοί και με συντονισμένες κινήσεις τους συνέλαβαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά