Logo

Ηράκλειο: Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο δικάζεται ο γιατρός που ασέλγησε σε ανήλικο



 
 

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση βιασμού ενός ανήλικου παιδιού από γιατρό ο οποίος ήταν πατριός του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το παιδί φέρεται να κακοποιούταν σεξουαλικά από τον πατριό του από την ηλικία των 7 έως 16 ετών, από το 2005 έως το 2014 ενώ ο ανήλικος είχε αποκαλύψει τα γεγονότα μετά τον χωρισμό του με την μητέρα του. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνείται τα όσα του αποδίδονται και κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

Τον Ιανουάριο του 2020 ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για την ίδια υπόθεση, αλλά για διαφορετική κατηγορία. Η δίκη εκείνη αποτέλεσε πτυχή μίας συνολικότερης υπόθεσης με βάση τις καταγγελίες που έχουν γίνει από το παιδί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η εκδικαζόμενη εκείνη υπόθεση αφορούσε σε πλημμεληματικές πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο γιατρός, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για αυτές τις πράξεις σε ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Τον Ιούνιο του 2019 ο γιατρός είχε κριθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ομόφωνα ένοχος για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες του βιασμού ανηλίκου, της αποπλάνησης, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών. Αυτή η ποινή αφορούσε τον κακουργηματικό χαρακτήρα της υπόθεσης η εκδίκαση της οποίας στο δευτεροβάθμιο όργανο ξεκινάει σήμερα.

Η ποινή ωστόσο είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο καθώς κατέβαλλε εγγύηση 10.000 ευρώ, με την υποχρέωση να διαμένει στο Ηράκλειο και να μην πλησιάζει το θύμα και τη μητέρα του σε απόσταση 200 μέτρων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-10-2021 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά