Logo

Αστυνομική βία στα Σεπόλια: Για την 1η Νοεμβρίου διακόπηκε η δίκη της οικογένειας Καττή



 
 


Άρχισε σήμερα Τετάρτη η δίκη κατά των συλληφθέντων της 17ης Νοέμβρη 2020, έπειτα από ακόμη ένα άνευ προηγουμένου όργιο αστυνομικής βίας στα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα, σήμερα ήταν  προγραμματισμένο να εκδικαστούν δύο υποθέσεις.

Η πρώτη κατά του Ορέστη Καττή, ο οποίος έπεσε θύμα ακραίας αστυνομικής βίας μαζί με όλη την οικογένειά του και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων κατά της διασποράς κορονοϊού, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Η δεύτερη αφορούσε άλλους τρεις, ανάμεσά τους η αδερφή του Καττή, Λυδία, η οποία επίσης έπεσε θύμα της βίας των αστυνομικών μαζί με τη μητέρα και τον πατέρα της, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοιο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (του αστυνομικού τμήματος).

Η συνήγορος των δύο αδελφιών ζήτησε τη συνεκδίκαση των δύο υποθέσεων και το αίτημά της έγινε δεκτό.

Η δίκη ξεκίνησε ωστόσο διακόπηκε για την 1η Νοεμβρίου λόγω τήρησης του ωραρίου από τη γραμματέα της έδρας.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος ήταν στην ομάδα ΔΡΑΣΗ που συνέλαβε τον Καττή. 

Ο αστυνομικός, που είναι μάρτυρας κατηγορητηρίου, ξεκίνησε την κατάθεσή του, αλλά δεν την ολοκλήρωσε. .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έξω  από τα δικαστήριο της Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση συμπαράστασης τους διωκόμενους, καθώς αρκετές οργανώσεις είχαν απευθύνει καλέσματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά