Logo

Δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη γυναίκα που παγίδευσε το θύμα



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλε και πάλι ισόβια  κάθειρξη  στους τρεις βασικούς κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη το 2013, στη Δάφνη.

Παράλληλα,  «έσπασε» τα ισόβια της γυναίκας συγκατηγορούμενης τους που είχε παγιδεύσει το θύμα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για δεύτερη φορά από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, κατόπιν αναίρεσης που άσκησε ο Άρειος Πάγος στην απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, το 2018,. 

Τότε το δικαστήριο του δεύτερου βαθμού είχε επιβάλει και στους τέσσερις κατηγορούμενους  ισόβια  για την ανθρωποκτονια και επιπλέον 12 έτη κάθειρξη, για τη ληστεία.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση ως προς το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης της 31χρονης κατηγορουμένης, η οποία καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως το Εφετείο  εσφαλμένα καταδίκασε την γυναίκα για τη συγκεκριμένη πράξη και θεώρησε πως η 31χρονη πρέπει να δικαστεί εκ νέου για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το δικαστήριο την Τετάρτη κήρυξε ένοχη την 31χρονη γυναίκα για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και της επέβαλε κάθειρξη 12 ετών, και  επιπλέον 5 ΄έτη  για το αδίκημα της ληστείας.

Οι συγκατηγορούμενοι της γυναίκας, πλην των ισοβίων, καταδικάστηκαν και σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας για τη ληστεία, ποινή μειωμένη κατά δύο έτη σε σχέση με προηγούμενη.

Με οργή αντέδρασαν στο άκουσμα της δικαστικής ετυμηγορίας οι συγγενείς των κατηγορουμένων, που  ξέσπασαν σε φωνές και κατάρες στο άκουσμα των ποινών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά