Logo

Κρήτη: Απολογούνται τα μέλη συμμορίας λαθρεμπόρων όπλων - Μία προφυλάκιση [φωτο]



 
 

Στην ανακρίτρια Χανίων οδηγήθηκαν την Παρασκευή για να απολογηθούν τέσσερις από τους  επτά συλληφθέντες για την υπόθεση εμπορίας παράνομων όπλων στα Χανιά.

Συγκεκριμένα,  λίγα λεπτά πριν τις 11.00 το πρωί πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας τρεις από τους συλληφθέντες για να απολογηθούν. Στις 12.30 οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια ακόμα δυο άτομα.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr,  από τους πρώτους τρεις ο ένας κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δεύτερος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Σάββατο,  ενώ η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία του τέταρτου κατηγορούμενου.

Την Τετάρτη και οι 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων όπου ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη  για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Το Σάββατο θα οδηγηθούν στην ανακρἰτρια Χανίων για να απολογηθούν οι υπόλοιποι συλληφθέντες μαζι με τον άνδρα που ζήτησε σήμερα προθεσμία.

Το "καλά", τα "καύσιμα" και ο "Άγγλος"

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της  εγκληματικής ομάδας, όταν αναφέρονταν στα όπλα, χρησιμοποιούσαν συνθηματικά όπως "φαγητό" και "καύσιμα". Ακόμα χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα τα αρχικά, π.χ. φέρε ένα "καλά" για το καλάσνικοφ ή αναφέρονταν στη χώρα προέλευσης π.χ ο Γερμανός, ο Άγγλος αν το όπλο προερχόταν από τις αντίστοιχες χώρες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον οι βασικοί, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τα τρία παράνομα εργαστήρια οπλισμού που εντόπισαν οι Αρχές, δύο στην πόλη των Χανίων και ένα στην Κίσσαμο, πέραν από τα όπλα που εμπορεύονταν, ήταν σε θέση να κάνουν …θαύματα. Παλιά και άχρηστα όπλα, τα έκαναν της «κούτας» ή μετέτρεπαν σε κανονικά όπλα ρέπλικες.

Πρώην στρατιωτικός κεντρικό πρόσωπο 

Ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση φέρεται ένας  57χρονος πρώην στρατιωτικός, ο οποίος διατηρεί (στο όνομα της συζύγου του) οπλοπωλείο στα Χανιά. Στο υπόγειο του καταστήματος βρέθηκε, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ένα παράνομο εργαστήριο όπλων, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ σε διαφορετικό δωμάτιο, και πάλι στο υπόγειο, εντοπίστηκε οπλισμός που εκτιμάται ότι είναι παράνομος.

Τα άλλα δύο παράνομα εργαστήρια όπλων βρέθηκαν να λειτουργούν, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένα στα Χανιά και αποδίδεται σε 63χρονο πρώην στρατιωτικό, το άλλο στο Καστέλλι Κισσάμου και συνδέεται με 57χρονο κτηνοτρόφο.

 

Οι 4 απο τους συνολικά 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην Ανακρίτρια Χανίων προκειμένου να απολογηθούν για την σπείρα εμπορίας όπλων. Λίγο πρίν τις 11 το πρωί παρουσιάστηκαν δύο άνδρες και μια γυναίκα. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα. Ο ένας συλληφθείς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο τρίτος ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο μαζί με τρείς ακόμα. Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία του τέταρτου. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη και οι 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Χανίων η οποία τους άσκησε δίωξη για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

1

δφ

opla xania

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-10-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά