Logo

Kαταδίωξη στο Πέραμα: Την Τετάρτη στον ανακριτή Πειραιά οι 7 αστυνομικοί



 
 

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον τακτικού ανακριτή του Πειραιά οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και συμμετείχαν στην καταδίωξη ενός κλεμμένου αυτοκινήτου στο Πέραμα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 30χρονος οδηγός και να τραυματιστεί ένας από τους συνεπιβαίνοντες στο όχημα, ηλικίας 16 ετών.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αναμένεται να απολογηθούν, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, για τα αδικήματα της  ανθρωποκτονιας με ενδεχόμενο δόλο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. μέχρι ο ανακριτής να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. 

Υπενθυμίζεται, ότι η αιματηρή καταδίωξη του κλεμμένου Ι.Χ. ξεκίνησε στη Λεωφόρο Θηβών όταν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στο Πέραμα ο οδηγός εμβόλισε μηχανές της ΔΙ.ΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκε ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά