Logo

Κρήτη: Δύο οι προφυλακίσεις για την υπόθεση όπλων στα Χανιά



 
 

Με την προφυλάκιση δύο εκ των συνολικά επτά συλληφθέντων ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορούμενων στην υπόθεση εμπορίας όπλων στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, χθες Σάββατο στην ανακρίτρια Χανίων οδηγήθηκαν οι τρεις από τους επτά συλληφθένες. 

Η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, έκρινε προσωρινά κρατούμενο έναν 57χρονο, που απολογήθηκε για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί κατοχης όπλων (μεταξύ αυτών και πολεμικών) 

Ο εν λόγω κατηγορούμενος  αρχικά επρόκειτο να απολογηθεί την Παρασκευή, αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία για το Σάββατο. 

Το flashnews.gr, υπενθυμίζει ότι την Παρασκιευή κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ακόμα ένας από τους επτά συλληφθέντες με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας. 

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης: "H υπόθεση αυτή ήδη πήρε τις πραγματικές διαστάσεις. Κρίθηκε ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για πράξεις που αφορούν κυρίως στην κατοχή των όπλων, συνήθων ή πολεμικών. Οι δυο κρίθηκαν προφυλακιστέοι για σύσταση συμμορίας που αποτελεί πλημμέλημα και για πράξεις κατοχής όπλων κάποιων από πολεμικών, που αποτελεί κακούργημα, για τα οποία όμως οι ποινές που προβλέπονται συνήθως είναι με αναστολή."

Το Σάββατο, επίσης,  απολογήθηκαν ακόμα δυο άτομα, ένας 38χρονος και ένας 28χρονος οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι. Έτσι, συνολικά, οι κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση ανέρχονται στους πέντε. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά