Logo

Θεσσαλονίκη: Πέντε ανήλικοι στον ανακριτή για απόπειρα ληστείας με ψεύτικο όπλο - Τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα [βίντεο]



 
 

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκαν και απολογήθηκαν τη Δευτέρα για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία που τους αποδόθηκε, πέντε 15χρονοι που συνελήφθησαν γιατί  επιτέθηκαν με ψεύτικο όπλο σε δύο πεζούς για να τους ληστέψουν, ενώ όταν κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. ένας εξ αυτών “σημάδεψε” με το ίδιο όπλο αστυνομικούς της Ασφάλειας, που επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο.

Το συμβάν για το οποίο συνελήφθησαν οι ανήλικοι έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου  στη συμβολή των οδών Αναξιμάνδρου και Νικ. Πλαστήρα, στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει το ant1news.gr,  ύστερα από  αστυνομικές αναζητήσεις συνελήφθησαν οι πέντε ανήλικοι, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς τους, που κλήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου-Ανάληψης.

Οι πέντε συλληφθέντες  φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι προσποιήθηκαν την επίθεση με το ψεύτικο όπλο εναντίον των περαστικών, για να την καταγράψουν με τα κινητά τους τηλέφωνα και να “ανεβάσουν” βίντεο στα social media.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας σε βαθμό κακουργήματος, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι απολογίες 

Οι πέντε ανήλικοι ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήθελαν να κάνουν "πλάκα"και ότι το όπλο ήταν "σαν αυτό που έχουμε τις απόκριες". Μάλιστα, αρνήθηκαν ότι τράβηξαν βίντεο ΄με τις επιθέσεις για να τις αναεβασουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μετά την απολογία τους  ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους πέντε 15χρονους, μαθηγές της Α΄ Λυκείου, με την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων κατά τα ισχύοντα στον Ποινικό Κώδικα για περιπτώσεις ανήλικων δραστών. 

Όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα αφορούν ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας στους γονείς  τους και παρακολούθηση από επιμελητές ανηλίκων. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά