Logo

Κορονοϊός: Ποινική δίωξη κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς»



 
 

Η Εισαγγελλια Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε αυτπεγγέλτως ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή (πλημμελήματα) σε βάρος δύο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς».

Η εν λόγω ιστοσελίδα, , η οποία φέρεται να προτρέπει τους πολίτες σε μη εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μπήκε στο εισαγγελικό στόχαστρο, μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία  σχετικής δικογραφίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έως τώρα έρευνα, η ιστοσελίδα «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς» αμφισβητεί τα μέτρα και τις απαγορεύσεις για τον περιορισμό της πανδημίας, καλώντας σε «κύμα» μηνύσεων και αγωγών για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων χιλιάδων ή ακόμα και εκατομμυρίων ευρώ.

Εδώ πρέπει να υπενθυμιστεί ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας πριν από, περίπου, δέκα ημέρες είχε  ασκήσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού, του εμβολιασμού, αλλά και των διασωληνώσεων, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται,  γίνονται χωρίς λόγο. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-12-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά