Logo

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Προφυλακίστηκαν μία αστυνομικός και άλλοι δύο κατηγορούμενοι



 
 

Προφυλακίστηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, τρεις φερόμενοι ως μέλη του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των  13 πρώτων κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Ειδικότερα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν  μία αστυνομικός, μια υπάλληλος ληξιαρχείου και ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ως βασικό στέλεχος του κυκλώματος.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία των απολογιών των υπόλοιπων 7 κατηγορούμενων για εμπλοκή στο κύκλωμα συνεχίζεται σήμερα Σάββατο. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι -κατά περίπτωση- είναι: εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδής βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό την κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών.

Ακόμη, ποινική δίωξη κατά περίπτωση ασκήθηκε για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.

Οι επιστολές που πρόδωσαν τη δράση του κυκλώματος

Η έρευνα των αρχών κράτησε 11 μήνες, στοιχείο κλειδί για την εξάρθρωση του συμμορίας ήταν τρεις ανώνυμες επιστολές στους αδιάφθορους, με τον αποστολέα να υποστηρίζει ότι γνωρίζει την ύπαρξη του κυκλώματος και τη δράση των επίορκων αστυνομικών.

Η πρώτη στις 25 Φεβρουαρίου 2021

Εδώ και 10 χρόνια μία συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κυρίως γνωστούς του κοινού ποινικού δικαίου βγάζουν με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας σε διάφορα τμήματα της Αθήνας

Δυο μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου 2021 ο ανώνυμος πληροφοριοδότης στέλνει νέα επιστολή.

Υπάρχουν αστείες περιπτώσεις που Αλβανοί πηγαίνουν και βγάζουν πρώτη φορά ταυτότητα και έχουν για μάρτυρα μαζί τους τον «πατέρα» τους που είναι ρομά. Μιλάμε για γελοία πράγματα και άμα δείτε τα πρόσωπα θα καταλάβετε ότι ο αστυνόμος τα πήρε σίγουρα.

Η τελευταία επιστολή είναι στις 12 Ιουλίου 2021 και αναφέρει πως η δράση του κυκλώματος έχει επεκταθεί και εκτός Αθηνών

Πριν λίγες ημέρες έσκασε μία ταυτότητα στο Δίστομο και έγινε πανηγύρι, γιατί μία εβδομάδα νωρίτερα πήγε ο Αλβανός που είχε πάρει την ταυτότητα από το Παγκράτι για να βγάλει νέα, αλλά το Μενίδι δεν πληρώθηκε και τον τσίμπησαν. Όμως πριν ακυρωθεί η ταυτότητα , τα στοιχεία πουλήθηκαν σε άλλον και αυτός πήγε Δίστομο να βγάλει ταυτότητα.

Στις ίδιες επιστολές αναφέρεται πως με τις πλαστές ταυτότητες δημιουργούσαν εταιρείες τις οποίες φόρτωναν υπέρογκα χρέη και στη συνέχεια εξαφανίζονταν χωρίς ποτέ να μπορούν να εντοπιστούν από τις αρχές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά