Logo

Υπόθεση Dr Kontos: Διακοπή της δίκης για την Τρίτη - Έντονες διαμαρτυρίες δικηγόρων για την ακατάλληλη αίθουσα



 
 

Σε μια αίθουσα παντελώς ακατάλληλη για τη διεξαγωγή μιας μεγάλης δίκης, ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, εξακολουθεί να συνεδριάζει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση του Νίκου Κοντοστάθη, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παραγόντων της δίκης και όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη. 

Οι δικηγόροι, σήμερα Δευτέρα, ύψωσαν φωνή, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την ακαταλληλότητα της δικαστικής αίθουσας. Μάλιστα δήλωσαν με σαφήνεια πως  θα αποχωρήσουν αν συνεχιστεί η δίκη στη συγκεκριμένη αίθουσα και δε βρεθεί λύση για να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη.

Διαδικασία.... περιπτέρου

«Δεν μπορεί να υποχρεώνει ένα δικαστήριο να γίνεται μια δίκη σαν να είμαστε σε περίπτερο. Πως να καθίσουμε όχι κανόνες υγιεινής, είμαστε κίνδυνος ο ένας για τον άλλο. Θα αποχωρήσουμε όχι από ιδιοτροπία, αλλά για λόγους αναγκαιότητας. Η αίθουσα δεν κάνει ούτε για δημοσίευση διαθηκών. Εμείς θα απευθυνθούμε στη διοίκηση του Πρωτοδικείου. Είμαι 76 ετών να μείνω όρθιος και να δικάσω; Είναι ζήτημα πολιτισμού. Δεν είναι περίπτερο να περνάμε να παίρνουμε και να φεύγουμε» ανέφερε ο Βασίλης Δημακόπουλος, συνήγορος εκ των κατηγορουμένων.

Κατόπιν όλων αυτών το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη του  «ψευτογιατρού»  και των 16 συγκατηγορούμενών του για αύριο Τρίτη.

 Νικόλαος Κοντοστάθης:«Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα»

Από την πλευρά του ο 48χρονος βασικός κατηγορούμενος της υπόθεση επέμεινε ότι .δεν είχαν ελπίδα οι ασθενείς που τον εμπιστεύτηκαν!!! «Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Γι' αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε; Οφείλω πολλές συγγνώμες και θα τις πω εκεί που πρέπει. Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα», είπε ο Νικόλαος Κοντοστάθης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλαος Κοντοστάθης και οι συγκαττηγορούμενοί του δικάζονται για βαρύτατα αδικήματα σχετικά  με 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται, ότι μετά τη διακοπή της δίκης ο κατηγορούμενος μετήχθη στα α δικαστήρια της Ευελπίδων καθώς έχει κληθεί σε απολογία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)  αδίκημα που έχει να κάνει με μία δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Για την υπόθεση αυτή αναμένεται να λάβει προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2021 από directNEWS.gr  


Τελευταία Δικαστικά