Logo

Υπόθεση Dr Kontos: Με καταθέσεις συγγενών θυμάτων συνεχίζεται η δίκη του Νικόλαου Κοντοστάθη



 
 

Εξακολουθούν να συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών θυμάτων του Νικόλαου Κοντοστάθη που καταθέτουν   στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού» ο οποίος δικάζεται για αδικήματα σχετικά με  12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Καταθέτοντας την Τρίτη μάρτυρας, δικηγόρος στο επάγγελμα, η οποία έχασε τον πατέρα της ανέφερε πως στις αρχές του 2016 η ίδια ενημερώθηκε για την περίπτωση του κατηγορούμενου από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο.

«Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο κατηγορούμενος ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», είπε η μάρτυρας και συνέχισε την κατάθεσή της αναφέροντας τα εξής: «Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους και για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. «Μου τα έλεγε όλα αυτά σταδιακά και με κάθε αφορμή μου έλεγε πόσο καλός γιατρός ήταν. Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του κατηγορούμενου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα».

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ότι σου πω όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση….

Η μάρτυρας ανέφερε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο μετρητά και επιταγές όχι μόνο για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισήνης για τις οποίες «μας έλεγε ότι διαλύει τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις».

Επιχείρησαν να τον λιντσάρουν

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εξαγριωμένοι θύματα και συγγενείς θυμάτων επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο την ώρα που έβγαινε από τη δικαστική αίθουσα.

«Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι».

Η γυναίκα μη αντέχοντας στη θέα του κατηγορουμένου ξέσπασε όταν τον είδε να βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα. Μαζί με άλλους συγγενείς θυμάτων επιχείρησε να τον λιντσάρει και στη συνέχεια από την φόρτιση κατέρρευσε, φωνάζοντας «ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου».

Νωρίτερα στο δικαστήριο  κατέθεσε μία ακόμα μάρτυρας, η οποία νόσησε από καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017 και είχε επισκεφθεί τον ψευτογιατρό. «Με έκανε σκουπίδι… Κανείς δεν είχε αυτό το δικαίωμα» είπε η μάρτυρας, στην οποία ο …γιατρός πρότεινε να μην αρχίσει χημειοθεραπείες αλλά μία θεραπεία με 51 βότανα και 45 βιταμίνες..

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι πήγε σε συγκεκριμένο κατάστημα με βότανα  στο Πήλιο για να προμηθευτεί την δήθεν αγωγή που της πρότεινε ο κατηγορούμενος και εκεί ο ιδιοκτήτης του της είπε: «Είστε τυχεροί πέσατε σε γιατρουδάρα». Όπως ανέφερε η γυναίκα, η «θεραπεία» που της υπόσχονταν ο κατηγορούμενος θα «διέλυε τον καρκίνο και δεν θα κάνει ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα». Το αποτέλεσμα ήταν, η ίδια να πεισθεί και να ακολουθήσει τις «συμβουλές» του και να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπείες. Όπως της έλεγε, με τη δική του θεραπεία ο καρκίνος θα …ξεραινόταν!

«Ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε ξαφνικά την ένεση αρτεμισήνης. Με πλησίασε να μου πει κάτι και μου την κάρφωσε, τα παιδιά μου είχαν πάθει σοκ. Είχα πολλούς πόνους  και μούδιασμα από ένεση. Ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι η αρτεμισήνη. Ο κύριος μας έλεγε ότι θα εξάλειφε τον καρκίνο τελείως», είπε η μάρτυρας για να αναφέρει στη συνέχεια ότι κατάλαβε πως πρέπει να εγκαταλείψει τον «ψευτογιατρό».

Μετά από την εμπειρία του γιατρού, η γυναίκα αποφάσισε να ακολουθήσει την κλασσική ιατρική και όπως είπε οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο. «Έκανα 17 χημειοθεραπείες  και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ο σύζυγος μου παρόλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο (τον κατηγορούμενο). Παρά τις άθλιες εξετάσεις. Εκείνος του απαντούσε:

«Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες. Εγώ το πήρα ότι ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του. Ο κύριος από δω πάτησε πάνω στη θρησκεία μας γιατί έμαθε ότι έχει αδερφό στο Άγιο Όρος. Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας λέγε σας φέρνω την ευλογία του θεού.

»Συνολικά είχα δώσει έξι χιλιάδες ευρώ. Τον έψαχνα αλλά δεν απαντούσε. Τελείωναν τα σκευάσματα. Πήγα για εξετάσεις και βρήκαν μετάσταση τους λεμφαδένες. Έπρεπε να κάνω μεγάλο χειρουργείο. Ο σύζυγός μου τον βρήκε στο τηλέφωνο και του είπε ότι ήταν στην εντατική εξ αιτίας ενός τροχαίου και γι’ αυτό δεν απαντούσε. Μας είπε να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση. Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά