Με τις καταθέσεις έξι μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για το θανατηφόρο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.
Κατά την σημερινή δικάσιμο ανάμεσα σε άλλους κατέθεσε και ο διασώστης του ΕΚΑΒ που σε βάρος του είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την παραπομπή του ή όχι σε δίκη (μαζί με τέσσερις ακόμα αστυνομικούς που ήταν στο σημείο) για την κατηγορία της συνέργειας σε θανατηφόρο σωματική βλάβη. Ο μάρτυρας κατέθεσε χωρίς να είναι ξεκάθαρο ακόμα αν πρόκειται για μάρτυρα ή κατηγορούμενο.
Στην κατάθεσή του ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Ζακ Κωστόπουλος τον απείλησε με ένα κομμάτι γυαλί πράγμα που του προκάλεσε φόβο ωστόσο έκανε λόγο για ημιλιπόθυμη κατάσταση του θύματος, πράγμα που άλλαζε συχνά κατά την κατάθεσή του προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση της έδρας αλλά και των ενόρκων. «Όταν έφτασα εκεί, ο Ζακ είχε βγει έξω στο πεζόδρομο. Ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ξεκινήσαμε να κάνουμε περίδεση για να σταματήσει η αιμορραγία…».
Ένορκος: Τη δεύτερη φορά, όταν πλησιάζατε, τον είχαν ήδη αφοπλίσει οι αστυνομικοί; Είχε σφίξεις, είπατε. Είδατε κάποια αντίδραση; Σε τι κατάσταση ήτανε; Αντιδρούσε σε εσάς;
Μάρτυρας: Όχι, ήταν πισθάγκωνα σε πλάγια θέση.
Ένορκος: Είχε κάποιες αντιδράσεις;
Μάρτυρας: Σαν κραυγές, βογκούσε, αλλά δεν καταλάβαινα
Ένορκος: Δεν ήταν ημιλιπόθυμος, είπατε; Άρα ημιλιπόθυμος ή κραυγές;
Μάρτυρας: Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε.
Ένορκος: Είπατε ότι ήταν ημιλιπόθυμος και δεν αντιδρούσε. Δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο; Να τον γυρίσετε κάπως ανάσκελα, να αναπνεύσει καλύτερα; Ήταν ένας χτυπημένος άνθρωπος, δεν έπρεπε να τον διευκολύνετε να αναπνεύσει; Ή απλά του δέσατε το πόδι;
Μάρτυρας: Έτσι όπως ήταν του έδεσα το πόδι, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.
Σύνεδρος: Όταν τον χειροπέδησαν, σε τι κατάσταση ήταν;
Μάρτυρας: Έλεγξα αν έχει σφυγμό πρώτα, και μετά το τραύμα στο πόδι.
Σύνεδρος: Όταν έχει τόσο σοβαρά τραύματα στο κεφάλι εσείς ασχοληθήκατε με το πόδι;
Μάρτυρας: Από τη στιγμή που αναπνέει, ασχολήθηκα με το πόδι του.
Αναφορικά με τα δεματικά που οι αστυνομικοί είχαν χειροπεδήσει τον Ζακ Κωστόπουλο πισθάγκωνα και τα οποία εμπόδιζαν το να καθίσει ανάσκελα προκειμένου οι υπεύθυνοι να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να τα κόψει με το ψαλίδι που κόβει τις γάζες αφού όπως υποστήριξε δεν γνώριζε αν εντός του ασθενοφόρου υπήρχε κάποιο κανονικό ψαλίδι ή κάποιος κόφτης.
Άννυ Παπαρούσου (συνήγορος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου ): Χρησιμοποιήθηκε ο απινιδωτής;
Μάρτυρας: Προφανώς, δεν το ξέρω αλλά…
Άννυ Παπαρούσου: Ειδοποιήσατε τους αστυνομικούς για την κατάσταση του ανθρώπου, τον προστατέψατε από τη βίαη σύλληψη;
Μάρτυρας: Εγώ να τον προστατεύσω από τη σύλληψη; Να πω στους αστυνομικούς πώς να κάνουν τη δουλειά τους; Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο.
Κλειώ Παπαντολέων (συνήγορος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου): Η αξιολόγηση που κάνατε αυτού του προσώπου και στους 2 χρόνους ποια ήταν; Ότι αυτός ο άνθρωπος είναι καλά και θα πάει σπίτι του;
Μάρτυρας: Εγώ είδα έναν τραυματία και εξήγησα τα βήματα με κάθε λεπτομέρεια.
Πρόεδρος: Στη δεύτερη φάση του πήρατε σφυγμούς; Ήταν φυσιολογικοί;
Μάρτυρας: Ήταν φυσιολογικοί, ναι. Φυσιολογικοί παλμοί, 80; Δε θυμάμαι πόσους…
Πρόεδρος: Δηλαδή πριν δεθούν τα χέρια του είχε σφυγμούς; Και πότε δεν είχε σφυγμούς;
Μάρτυρας: Στο φορείο, είχε απώλεια αναπνοής.
Εισαγγελέας: Είστε διασώστης του ΕΚΑΒ, είστε ο μόνος που μπορείτε να μας εξηγήσετε την κατάστασή του. Μία μας λέτε ότι έχει σφυγμούς, μία ότι ήταν ημιλιπόθυμος, πέστε μας ποια ήταν η κατάσταση. Ένας λιπόθυμος έχει τους ίδιους σφυγμούς με έναν άνθρωπο που έχει κανονικά τις αισθήσεις του; Είναι δυνατόν;
«Ρατσιστικό έγκλημα»
Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, κοσμήτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Ο μάρτυρας έκανε λόγο για ρατσιστικό έγκλημα.
«Είμαι εδώ, διότι αξιολογώ ότι αυτή είναι μια υπόθεση μεγάλης σημασίας, όχι μόνο για τα ποινικά χρονικά, αλλά συνολικά για την ευταξία της κοινωνίας. Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι πρέπει όταν ένα έγκλημα συμπυκνώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, νομίζω ότι η οργανωμένη κοινωνία παίρνει από τη Δικαιοσύνη ένα μήνυμα. Δεν μπορεί αυτό το μήνυμα να είναι η ατιμωρησία. Πρέπει να είναι ένα μήνυμα που εξασφαλίζει σε εμένα, στα παιδιά μου, σε όλους μας, τη δυνατότητα να μπορούμε να είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς σε αυτό τον κόσμο. Ήσυχοι και ασφαλείς μπορούμε να είμαστε μόνο όταν πράξεις βάρβαρες, πρακτικές οι οποίες απαξιώνουν τη ζωή, όχι μόνο εκ μέρους ιδιωτών αλλά και εκ μέρους του ίδιου του κράτους, αποδοκιμάζονται και τιμωρούνται», κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε:
«Θεωρώ ότι το έγκλημα αυτό, είναι η επιτομή του ρατσιστικού εγκλήματος. Είναι η επιτομή του εγκλήματος εκείνου στο οποίο ο δράστης στρέφεται εναντίον του θύματος όχι επειδή έχει προηγούμενα μαζί του ή το γνωρίζει, αλλά επειδή θεωρεί ότι το θύμα για κάποιο λόγο, κάποιες ιδιότητες που θεωρεί ο δράστης ότι έχει το θύμα συμπυκνώνουν για το δράστη, εκείνο που αποστρέφεται. Αν αφήσουμε σαν κοινωνία οι άνθρωποι να στρέφονται εναντίον των άλλων χωρίς να τους έχουν κάνει τίποτα, μόνο και μόνο επειδή κάτι είναι, τότε νομίζω ότι αυτό που θα αφήσουμε στα παιδιά μας, θα είναι πολύ χειρότερο απ’ αυτό που κληρονομήσαμε (…)Τρία χρόνια αυτή η ιστορία, βρίσκονται άνθρωποι εδώ οι οποίοι παρέλαβαν έναν άνθρωπο που ήταν έτοιμος να πεθάνει από το ξύλο και δεν βρήκαν την ευκαιρία οι αρχές, τρία χρόνια τουλάχιστον να στραφούν πειθαρχικά προς τα εκεί και να πουν κάτι. Αυτά όλα είναι επικίνδυνα πράγματα. Εγώ ο ίδιος φοβάμαι. Δεν φοβάμαι για τον εαυτό μου, διότι αν ήμουν εγώ σε αυτή τη θέση, διερχόμενος στη Γλάδστωνος, ντυμένος όπως είμαι σήμερα, φυσικά και δεν θα είχα την τύχη αυτού του παιδιού. Αλλά αυτό το παιδί ακριβώς επειδή θεωρήθηκε και από τους ιδιώτες και δυστυχώς και από τους αστυνομικούς που πήγαν εκεί, ότι συμπυκνώνει το περιθώριο, ότι είναι κλεφτρόνι, ότι είναι άρρωστος, ότι είναι ομοφυλόφιλος, ότι είναι όλα αυτά που εκείνοι αποστρέφονται, είχε την τύχη που είχε. Αν αφήνουμε λοιπόν τους ανθρώπους να σκοτώνουν στο ξύλο κάποιον, επειδή κάτι δεν τους αρέσει στις ιδιότητες του, νομίζω ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ο τρόπος με τον οποίο του συμπεριφέρθηκαν και οι μεν και οι δε αργότερα, σχετίζεται με τις ιδιότητες που στερεοτυπικά του απέδωσαν: ότι είναι ένας άνθρωπος του δρόμου, του περιθωρίου».
Πρόεδρος: Έχετε κάποια στοιχεία ότι γνώριζαν οι κατηγορούμενοι ότι είναι ο Ζακ Κωστόπουλος;
Μάρτυρας: Θεωρώ ότι χειρίστηκαν όπως χειρίστηκαν τον Ζακ επειδή πίστευαν ότι εκπροσωπούσε ένα περιθώριο όχι γιατί έκανε κάτι.
«Οι δύο καταστηματάρχες του ρίχνουν 14 κλωτσιές»
Ως μάρτυρας κατέθεσε σήμερα και η ερευνήτρια της ομάδας Forensic Architecture για τη μελέτη με τίτλο «Ο βίαιος θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου». Αναφερόμενη στα συμπεράσματα της έρευνας η μάρτυρας είπε πως υπάρχουν τρία βίντεο που δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία αλλά δημοσιεύθηκαν στον Τύπο.
Σύμφωνα με την ίδια, από την ανάλυση των βίντεο προέκυψε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος είχε δεχθεί 14 κλωτσιές, εννέα εκ των οποίων από το μεσίτη και πέντε από τον κοσμηματοπώλη.
Στο οπτικοακουστικό υλικό της συγκεκριμένης έρευνας του Forensic Architecture, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά σήμερα με μία πρωτοφανή απόφαση της έδρας, δεν προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα μετά από αντιδράσεις της υπεράσπισης, είχε ταυτοποιηθεί ένας άντρας με κίτρινο μπλουζάκι, ο οποίος καταγράφεται να παρακολουθεί τα γεγονότα ενώ βρίσκεται δίπλα στην ομάδα ΔΙΑΣ στη διάρκεια της βίαιης σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου.
Στην κατάθεσή της η ερευνήτρια περιέγραψε κομβικά σημεία του περιστατικού, ενώ για τον άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι, ο οποίος δεν μπορούσε να εντοπιστεί από τις αρχές, ανέφερε πως φαίνεται να κρατάει αστυνομικό γκλομπ και πως είναι πολύ κοντά τη στιγμή της σύλληψης, πράγμα που όπως είπε την έκανε να αναρωτηθεί γιατί ένας απλός πολίτης επιτρέπεται να βρίσκεται τόσο κοντά στη σκηνή.
«Αμέσως μετά τη δημοσίευση της έρευνάς μας, τρεις μέρες αργότερα, επικοινώνησαν μαζί μας άνθρωποι που τον ταυτοποίησαν, και στη συνέχεια, αφού ταυτοποιήθηκε, πήγε και ο ίδιος και κατέθεσε στην αστυνομία», σημείωσε αναφερόμενη στον άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι.
Καταγράφοντας το χρονικό των γεγονότων μέσα από την ανάλυση των βίντεο η μάρτυρας είπε στην κατάθεσή της πως με μια μικρή πιθανότητα απόκλισης, στις 2:50 το μεσημέρι εκείνης της ημέρας φάνηκε πρώτη φορά κάποιος αστυνομικός στο σημείο. Ακολούθως προσήλθαν οι διασώστες, ενώ διαπιστώθηκε ότι 2:52:55 ο Ζακ Κωστόπουλος έσπασε τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου με το πόδι του και πήρε ένα γυαλί.
Η μάρτυρας ανέφερε πως στις 2:53:25 δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικούς οι οποίοι έπεσαν πάνω του «για να του πάρουν το γυαλί». Στις 2:54 αστυνομικός κλώτσησε το θύμα ενώ «εκείνο είναι κάτω». Τέλος, σύμφωνα με τη μάρτυρα στις 2:55:10 «ακούγονται οι χειροπέδες να κλείνουν», ενώ στις «2:57:30 με απόκλιση 1,5 λεπτό ο Ζακ βρίσκεται στο φορείο».
Τέλος, η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης για το εάν είδε από την ανάλυση των βίντεο, τον Ζακ Κωστόπουλο να κρατάει μαχαίρι είπε:
«Δεν μπορεί να φανεί αν κρατάει μαχαίρι βλέπουμε μια αντανάκλαση αλλά δεν, ξέρουμε δεν είναι κοντινό το πλάνο είναι από κινητό τηλέφωνο. Θα μπορούσε να είναι μαχαίρι η τζαμαρία δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε».
Ένταση και ειρωνείες από την υπεράσπιση: «Εδώ δεν είστε σε τραπεζάκια της αριστεράς»
Χυδαία ήταν η συμπεριφορά του συνηγόρου υπεράσπισης του μεσίτη Αθ. Χορταριά, Ορφέα Φίλου, στην τελευταία μάρτυρα, δημοσιογράφο, φίλη και συνεργάτιδα του Ζακ Κωστόπουλου, Μαρία Λούκα.
Κατά την εξέτασή της από την πλευρά της υπεράσπισης, ο Ορφέας Φίλος ανέβασε τους τόνους ενώ δεν δίστασε απευθυνόμενος στην μάρτυρα να της πει ειρωνικά «εδώ δεν είστε σε τραπεζάκια της αριστεράς, είστε σε δικαστήριο», όταν εκείνη «τόλμησε» να επικαλεστεί την ελευθερία του λόγου.
Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ζούσε απομονωμένος είχε έντονη επαγγελματική και κοινωνική ζω, ήταν πολύ κοντά με την οικογένειά του και ότι πέραν της οροθετικότητάς του δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
«Ο Ζακ ήταν πασίγνωστος άνθρωπος και η δράση του ήταν πάντα στο φως. Αποκλείεται να έμπαινε σε χώρο για να κλέψει ή να βλάψει άνθρωπο. Εγκλωβίστηκε μέσα σε ένα μαγαζί, στο οποίο θα μπορούσε να μπει ο οποιασδήποτε είτε για να ρωτήσει κάτι είτε για να αγοράσει κάτι και δέχθηκε λυσσαλέα επίθεση η οποία οδήγησε στη δολοφονία του», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια η ίδια έκανε λόγο για ρατσιστικές και ομοφοβικές αναρτήσεις του κατηγορούμενου μεσίτη Αθ. Χορταριά στο twitter, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού αρχικά και μετέπειτα μέσω ενός δεύτερου προφίλ, με ψευδώνυμο.
«Έκανε συστηματικά αναρτήσεις που δεν ανταποκρίνονταν στα γεγονότα. Ισχυρίζονταν ότι ο Ζακ αυτοκτόνησε με γυαλί, του καταλόγιζαν αμόκ. (…) Η ρητορική που αναπαρήγαγε (σ.σ. το δεύτερο προφίλ) έμοιαζε πάρα πολύ με τη ρητορική του Χορταριά και κάποιοι χρήστες άρχισαν να υποψιάζονται ότι είναι αυτός. Κάποιοι χρήστες με μια εφαρμογή που υπήρχε, ταυτοποίησαν τον αριθμό του κ. Χορταριά με το προφίλ, υπάρχει και σχετικό δημοσιεύμα. Αναφερόταν στον Ζακ πάντα με ομοφοβικά συμφραζόμενα, ότι ο πολίτης έλεγε ότι έπρεπε να πάρει το νόμο στα χέρια του, ότι η οικογένεια αποσκοπεί σε οικονομικό όφελος».
Εβίτα Βαρελά (συνήγορος υπεράσπισης αστυνομικών): Όσον αφορά στον χαρακτηρισμό που δώσατε, γιατί μιλάτε για δολοφονία, μιλάτε και για τους αστυνομικούς;
Μάρτυρας: Αναφέρομαι στους δύο ιδιοκτήτες και στους τέσσερις αστυνομικούς.
Εβίτα Βαρελά: Θεωρείτε τους αστυνομικούς δολοφόνους;
Μάρτυρας: Θεωρώ ότι συνέπραξαν σε δολοφονία
Εβίτα Βαρελά: Θα έπρεπε να τον αφήσουν να φύγει;
Μάρτυρας: Θα έπρεπε να τον περιθάλψουν γιατί ήταν τραυματίας. Έπρεπε να πέσουν πάνω του να τον κλωτσήσουν, να τον χειροπεδήσουν;
«Ήταν το πρόσωπό του κατακόκκινο από το αίμα»
Λίγο πριν είχε καταθέσει ένας ακόμα δημοσιογράφος δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σημείο την ώρα που το φονικό λιντσάρισμα είχε λάβει τέλος. «Είδα τζάμια σπασμένα και τον Ζακ Κωστόπουλο μέσα στα αίματα του είχαν περάσει χειροπέδες» είπε.
Σύνεδρος: Ποια είναι η άποψή σας για αυτό το περιστατικό;
Μάρτυρας. Είδα έναν άνθρωπο που έδειχνε νεκρός.
Σύνεδρος: Ποια εικόνα είδατε πρώτη όταν φτάσατε στο σημείο;
Μάρτυρας: Έναν άνθρωπο πεσμένο στα αίματα, αστυνομικούς, χειροπέδες…
Άννυ Παπαρούσου: Μας μεταφέρετε μια εικόνα ότι ο άνθρωπος ήταν αναίσθητος.
Μάρτυρας: Δεν κινούνταν, ούτε φαινόταν να αναπνέει.
Άννυ Παπαρούσου: Παρά το γεγονός ότι τον γνωρίζατε, δεν μπορούσατε να τον αναγνωρίσετε εκείνη την στιγμή;
Μάρτυρας: Ναι, ήταν το πρόσωπό του κατακόκκινο από το αίμα.
Σύνεδρος: Από αυτό ήταν αγνώριστος;
Μάρτυρας: Ναι, από τα αίματα.
«Είδαμε τη βιτρίνα σπασμένη και με αίμα στα γυαλιά»
Νωρίτερα και πρώτος στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ένας αστυνομικός ο οποίος είπε πως μετέβη στον Ευαγγελισμό και αφού πληροφορήθηκε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος απεβίωσε επέστρεψε στο τμήμα. Ενώ επικαλέστηκε τον χαμηλό βαθμό του στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθώντας να τεκμηριώσει το γιατί δεν γνώριζε να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις από την πλευρά της έδρας αλλά και των συνηγόρων.
«Σαν Ασφάλεια πήραμε το σήμα μετά αφού ο Κωστόπουλος πήγε στον «Ευαγγελισμό» χωρίς να ξέρουμε αν ζει ή όχι. Πήγαμε να δούμε τι συμβαίνει στο σημείο και μετά πήγαμε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί μας είπαν ότι είχε καταλήξει. Στο σημείο του περιστατικού είδαμε τη βιτρίνα σπασμένη και με αίμα στα γυαλιά», είπε ο μάρτυρας.
Άννυ Παπαρούσου: Τι έγινε, αποκλείστηκε ο χώρος;
Μάρτυρας: Λόγω του βαθμού μου δεν το γνωρίζω αυτό.
Άννυ Παπαρούσου: Από την υπηρεσία σας έγινε μια προανάκριση. Θυμάστε ποια αδικήματα ερευνούνταν;
Μάρτυρας: Απόπειρα ληστείας και περί όπλων.
Άννυ Παπαρούσου: Κατά ποίου στρέφονταν αυτή η προανάκριση;
Μάρτυρας: Δεν έχω γνώση.
Άννυ Παπαρούσου Κάνατε προανάκριση.
Μάρτυρας: Την προανάκριση την κανονίζουν οι αξιωματικοί. Όπου διατάσσομαι να συνδράμω, συνδράμω.
Άννυ Παπαρούσου Άρα εσείς δεν ξέρετε να μας πείτε πώς λειτούργησε η υποδιεύθυνση ασφάλειας.
«Σίγουρα αφού χτύπησαν τη τζαμαρία θα χτύπησαν και τον Ζαχαρία»
Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο ήταν και δύο φίλοι – συνεργάτες του κατηγορούμενου μεσίτη Αθ. Χορταριά.
Συγκεκριμένα πρώτα κατέθεσε ένας φίλος του κατηγορούμενου, συντηρητής ανελκυστήρων, ο οποίος είχε ραντεβού μαζί του για φαγητό εκείνη την ώρα.
«Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να κατέβει να φάμε. Μόλις κάθισε ακούσαμε φωνές και πήγαμε να δούμε τι συμβαίνει. Είδα ένα παλικάρι μέσα στο κοσμηματοπωλείο με έναν πυροσβεστήρα να παραπαίει και να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα .Προσπαθούσε να σπάσει τη βιτρίνα για να βγει έξω με κάθε τρόπο. Πήγε ο μεσίτης εκεί και του είπε ‘’κάτσε μέσα’’ και τον αφόπλισε. Είχε αμυχές στα χέρια του».
Πρόεδρος: Όσο ήταν μέσα στο κατάστημα βλέπατε να παίρνει πράγματα;
Μάρτυρας: Όχι, προσπαθούσε να βγει έξω και χτύπαγε και με το κεφάλι.
Εισαγγελέας: Είδατε τον κ. Χορταριά και τον κ. Δημόπουλο να κλωτσάνε τη τζαμαρία;
Μάρτυρας: Χτύπησαν την τζαμαρία με τα πόδια τους.
Εισαγγελέας: Είδατε να χτυπάνε τον Ζαχαρία Κωστόπουλο;
Μάρτυρας: Είχα κάτσει λίγο πιο πίσω σίγουρα αφού χτύπησαν τη τζαμαρία θα χτύπησαν και τον Ζαχαρία.
Εισαγγελέας: Εσάς τι εντύπωση σας έδωσε ο Κωστόπουλος όταν ήταν στο κατάστημα;
Μάρτυρας: Ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Δεν πάταγε καλά και δεν μπορούσε να σηκώσει τον πυροσβεστήρα.
Άννυ Παπαρούσου: Πώς τοποθετείστε εσείς, σαν φίλος; Του είπατε «είναι σωστό»; του είπατε «μην κλωτσάς»;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω αν πέτυχε ή δεν τον πέτυχε.
Άννυ Παπαρούσου: Να συμφωνήσουμε ότι μιλάμε γιια κλωτσιές. Έχετε δει το βίντεο;
Μάρτυρας: Κλώτσαγαν τις τζαμαρίες. Μπορεί να τον πέτυχαν κάποιες κλωτσιές.
Ένας δικηγόρος επίσης φίλος και συνεργάτης του κατηγορούμενου μεσίτη κατέθεσε πως, ο ίδιος έφτασε όταν το θύμα «ήταν ξαπλωμένο έξω από το κατάστημα. Ο Εκαβίτης του έδενε το κεφάλι. Ξαφνικά κλώτσησε το τζάμι και έσπασαν κομμάτια. Πήρε ένα γυαλί και το πήγε στον Εκαβίτη, εκείνος φοβήθηκε και έκανε πίσω. Κάποια στιγμή τον σπρώχνει ένας αστυνομικός με το πόδι στην πλάτη και πέφτει στα τραπέζια. Εκεί προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν. Οι αστυνομικοί ήταν 6-8. Όπως κρατούσε το τζάμι θυμάμαι ένας αστυνομικός του πατούσε με το πόδι τα χέρια για να μη κάνει κάτι με τζάμι και του φώναζε ένας ‘’μη το κάνεις’’. Οι άλλοι αστυνομικοί από πίσω τού κρατούσαν τα πόδια και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν τελικά».
Εισαγγελέας: Τι σας είπε μετά ο μεσίτης;
Μάρτυρας: Μου είπε ότι εκείνος πήρε το μαχαίρι από τον Κωστόπουλο και το πέταξε μέσα.
Άννυ Παπαρρούσου: Σας είπε για το μαχαίρι. Σας ανέφερε για τις κλωτσιές που έδωσε;
Μάρτυρας: Είναι ζήτημα από τις τελευταίες αν τον βρήκε μία κλωτσιά.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-12-2021 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr