Logo

Παρέμβαση Βασίλη Πλιώτα για αναβάθμιση των ερευνών στη Θεσσαλονίκη μετά την καταγγελία της 24χρονης για βιασμό



 
 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας με παρέμβασή του αναβαθμίζει τη δικαστική και εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη μετά την καταγγελία της 24χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού ανήμερα Πρωτοχρονιάς μετά από πάρτι σε πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης.

Συγκεκριμένα, με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί να εποπτεύσει της έρευνας  ο ίδιος , σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΚΠΔ:

Χαρακτηριστικά, στο έγγραφό του αναφέρει:

“..Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη”.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης

Στην προκειμένη περίπτωση η έρευνα διεξάγεται ήδη για να διαπιστωθεί το εύρος της υπόθεσης μετά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, και ο ανωτατος εισαγγελικός λειτουργός επικαλείτάι και επισυνάπτει στο έγγραφό του σχετικά δημοσιεύματα με  αναφορές στις καταγγελίες της 24ρονης.

Ο ανὦτατος εισαγγελικός λειτουργός με το έγγραφό του ζητεί, δηλαδή, ουσιαστικά  να περιβληθεί η υπόθεση με το κύρος ανώτερης εισαγγελικής αρχής που θα εποπτεύει ή θα διενεργεί  τις έρευνες, ανακριτικές και προανακριτικές, για να αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία και οι πτυχές της υπόθεσης  της υπόθεσης, εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς της αλλά και της σοβαρότητας της. Μάλιστα ζητεί και ενημέρωση επ΄αυτών.

 Αναγνωρίστηκε  από τρην 24χρονη και δεύτερο πρόσωπο ως εμπλεκόμενο στο βιασμό της 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η καταγγέλλουσα κατά την κύρια ανάκριση που διεξάγεται αναγνώρισε και  δεύτερο πρόσωπο ως εμπλεκόμενο στο βιασμό της.  Σημειώνεται ότι προανακριτικά είχε αναγνωρίσει μόνο έναν.

Όπως έχει καταθέσει η ίδια ήταν η  τέταρτη φορά που συμμετείχε σε ανάλογο πάρτι.

Από την ανακρίτρια αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα.

Υπενθυμίεται, ότι η 24χρονη είχε απευθυνθεί στις 2 Ιανουαρίου στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κατήγγειλε τον εις βάρος της βιασμό. Κατόπιν αυτού ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου, ο οποίος είχε κάνει την κράτηση του δωματίου στο οποίο έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης η 24χρονη, σύμφωνα με την καταγγελία της. 

Ο 27χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια, αρνήθηκε τη κατηγορία της τέλεσης γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Με αφορμή την καταγγελία της 24χρονης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις για τη δράση κυκλώματος μαστροπείας στην πόλη. .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά