Logo

Πρωτοφανές: Κάλεσαν δημοσιογράφο ως ύποπτο διάπραξης αδικήματος επειδή έκανε τη δουλειά του



 
 

Εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου, με αφορμή την κατάληψη της Ιωνιδείου σχολής στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το news247, 16 μήνες μετά την έναρξη της έρευνας και την εισαγγελική παραγγελία που ερευνά αν συντρέχει λόγος απαγγελίας κατηγοριών περί ηθικής αυτουργίας σε σχέση με την κατάληψης στην Ιωνίδειο Σχολή του Πειραιά το Σεπτέμβριο του 2020, ο Ν. Γιαννόπουλος κλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, από την Εισαγγελία Πειραιά να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις, για δημοσίευμά του στις 23/9/20.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, «κοντολογίς, η Εισαγγελία ερευνά αν τα άρθρα και τα ρεπορτάζ προκάλεσαν την κατάληψη στο σχολείο».

Ο Ν. Γιαννόπουλος σημειώνοντας ότι ο νόμος 2811/2000, με βάση τον οποίο καλείται, έχει καταργηθεί από τον Ν 4386/2016 (αρ. 45, παράγραφος 2), επισημαίνει ότι το προαναφερθέν ρεπορτάζ κάνει απλή παράθεση των ανακοινώσεων του συλλόγου γονέων του σχολείου χωρίς επιπλέον σχόλια παρά μόνο προφανέστατες επισημάνσεις.

Τέλος, ο ίδιος σημειώνει ότι από τις 23/9 έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον πέντε ρεπορτάζ που αφορούν στην υπόθεση, χωρίς κανένα να διαψευστεί και ξεκαθαρίζει ότι η έρευνα θα συνεχιστεί.

Για την εισαγγελική κλήση του δημοσιογράφου, πήρε θέση και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αντιμετωπίζεται ως έγκλημα».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για ένα συνολικότερο κλίμα στοχοποίησης δημοσιογράφων», υπογραμμίζοντας ότι «η υπεράσπιση της ελευθερίας του τύπου είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-1-2022 από directNEWS.gr πηγή:avgi.gr


Τελευταία Δικαστικά