Logo

Σκάνδαλο Novartis: Στο αρχείο οι δικογραφίες για Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο



 
 

Στο αρχείο τέθηκαν οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για το σκάνδαλο Novartis σε βάρος του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην Επίτροπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, αφού μελέτησε τις σχετικές διατάξεις των επίκουρων εισαγγελέων .

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε  την τελική μελέτη του φακέλου.

Αντίθετα για τον Αδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις, άποψη που δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε κι από τον κ. Καψιμάλη.

Σημειώνεται ότι οι δικογραφίες έχουν αρχειοθετηθεί και για τις καταγγελίες συνολικά για εννέα από τους δέκα πολιτικούς που καταγγελθηκαν για την ίδια υπόθεση (Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμένος, Γιάννη Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος κ.α.).

Ανοιχτή παραμένει η δικογραφία που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης μόνο για τον πρώην υπουργό Υγείας και  βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2022 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά