Logo

Προφυλακίστηκε ο ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης



 
 

Στη φυλακή οδηγήθηκε, αμέσως μετά την απολογία του, ο ιερέας που καταγγέλθηκε από ανήλικη ότι τη βίαζε μέσα σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια, όταν ήταν 14 ετών.

Ο ιερέας, κατά την απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, επικαλούμενος την ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία το κορίτσι δεν φαίνεται να εμφανίζει ρήξη παρθενικού υμένα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ενώ στις καταθέσεις της ανήλικης αναφέρονται τρεις βιασμοί και άλλες ασελγείς πράξεις, από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει ότι «δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό, οι οποίες να υποδηλώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας άσκηση σεξουαλικής βίας στην ανήλικη, καθώς οι ατελείς εντομές στον παρθενικό υμένα είναι δυνατόν να αφορούν και σε ανατομική παραλλαγή αυτού» και συμπληρώνει ότι «δεδομένου ότι το μείζον αποδείχθηκε, αντικειμενικά και απόλυτα, ψευδές, δεν υπάρχει χρεία διερεύνησης του ελάσσονος (ασελγών πράξεων κλπ)».

Ακόμη, στην απολογία του, ο ιερέας υποστήριξε πως η ανήλικη που τον κατήγγειλε επειρεάστηκε από τηλεοπτική σειρά, με αποτέλεσμα κάποιες από τις φράσεις που έχει χρησιμοποιήσει να ταυτίζονται με αποσπάσματα της σειράς αυτής από διαλόγους της προταγωνίστριας.

Τι δήλωσε η δικηγόρος του

 

Η δικηγόρος του ιερέα, Ειρήνη Μαρούπα, μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του δήλωσε: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να αποδίδεται με βάση τις αποδείξεις, όχι με το συναίσθημα. Τα αντικειμενικά στοιχεία της δικογραφίας, αποδεικνύουν ότι ο βιασμός της καταγγέλλουσας ανήλικης, με συνουσία κατά φύσει και παρά φύσει, επανειλημμένως, δεν συνέβησαν ποτέ δίως η ιατροδικαστική εξέταση αποκλείει τον βιασμό καθώς δεν υφίσταται διάρρηξη του παρθενικοί υμένα.

Ο ποινικός κώδικας και η ποινική δικονομία ισχύουν για όλους τους κατηγορούμενους και όλα τα αδικήματα.

Ο Πατήρ Στέφανος δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε επικίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Το αποδεικνύει αυτό, το χρονικό διάστημα των 2 ετών από την φερόμενη διάπραξη των αδικημάτων, και οι 3 μήνες από την καταγγελία των αδικημάτων στην γαδα. Εξάλλου, δεν συνελήφθη επ´ αυτοφώρω. Έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το δικαστήριο. Αυτό είναι το δίκαιο, το νόμιμο, το σωστό για την συγκεκριμένη υπόθεση.».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-1-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά