Logo

Ελένη Τοπαλούδη: Στο Εφετείο η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της - Διακόπηκε η δίκη [βίντεο]



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναμένεται σήμερα Δευτερά να εκδικάσει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση  της Ελένης Τοπαλούδη, που βιάστηκε, βασανίστηκε και τελικά δολοφονήθηκε στη Ρόδο το Νοεμβριο του 2018. 

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει ισόβια και 15 έτη κάθειρξης χωρίςελαφρυντικό στον κάθε ένα από τους δύο κατηγορούμενους:έναν Ροδίτη 24 ετών σήμερα και τον Αλβανό φίλο του 22 ετών 

Ο Ροδίτης έχει μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Γρεβενών, ενώ ο Αλβανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη και θα εκπροσωπηθεί δια πληρεξουσίου, ενώ κανένας δικηγόρος από το Σύλλογο της Ρόδου δεν θα παραστεί στο Εφετείο.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου του Αλβανού κατηγορουμένου για διακοπή της δίκης προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία αφού ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα υπεράσπισης και όρισε νέα εκδίκαση της υπόθεσης στις 10 Μαρτίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή η μητέρα της Ελένης αντέδρασε φωνάζοντας: «Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από το Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους».

Υπενθυμίζεται, ότι το  άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη είχε βρεθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στον βραχώδη όρμο «Φώκια» στους Πεύκους, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών η νεαρή κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή πριν την πετάξουν στη θάλασσα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε προκαλέσει αίσθηση η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία μιλώντας για το θύμα και  τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι μέχρι το τέλος επέρριπταν ευθύνες ο ένας στον άλλο, είχε πει:

«Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν. Και νεκρή θα την βίαζαν. Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλαιψε. Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν…».

Η εισαγγελέας, ακόμη στάθηκε στην άρνηση και στη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλε η άτυχη φοιτήτρια επισημαίνοντας ότι αυτή η στάση της πυροδοτούσε  τον θυμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι «σκέφθηκαν ότι η Ελένη αν ζήσει θα τους καταδώσει και έτσι αποφάσισαν να τελειώσουν μαζί της».

«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο… Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους», είχε πει η εισαγγελέας απευθυνόμενη στους γονείς της και δείχνοντας προς τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά