Logo

Στις 21 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη



 
 

Για τις 21 Μαρτίου 2022 διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τη δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, αφού διόρισε δύο νέους δικηγόρους για να υπερασπιστούν τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο.

Ο μέχρι πρότινος συνήγορος του εν λόγο κατηγορούμενου παραιτήθηκε από την υπεράσπιση και όταν το Δικαστήριο όρισε να τον εκπροσωπήσουν τρεις νέοι δικηγόροι από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, εκείνοι αρνήθηκαν επικαλούμενοι λόγους «ηθικής τάξεως».

«Είμαι Ροδία η ίδια και το καλοκαίρι επισκέφθηκα το σημείο που πνίξανε αυτό το κορίτσι. Είμαι η ίδια μητέρα και δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση. Μου είναι αδύνατον» ανέφερε η πρώτη δικηγόρος, ενώ η δεύτερη είπε:

 «Και μόνο που είμαι εδώ, είμαι πολύ ταραγμένη. Δεν θ΄ασκήσω τα καθήκοντά μου ούτε κι εγώ».

Ο τρίτος δικηγόρος δήλωσε στους δικαστές: «Ως άνδρας που σέβεται τη γυναίκα δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την υπόθεση».

Η θέση των δικηγόρων φαίνεται να ενόχλησε την εισαγγελέα η οποία τους είπε:

«Γνωρίζετε πολύ καλά πώς λειτουργεί το δικαιικό μας σύστημα. Υπάρχει νομικός πολιτισμός, ευτυχώς, και κάθε κατηγορούμενος δικαιούται υπεράσπισης, ό,τι και να έχει κάνει. Πάντως και στα ποινικά, αυτούς που υπερασπίζεστε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα έχουν διαπράξει. Αυτό είναι ντροπή για το νομικό σύστημα. Αυτό μπορεί να το θέλει η κοινή γνώμη αλλά δεν είναι σωστό. Η σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και η ΕΣΔΑ που τόσες φορές επικαλείστε προβλέπει το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Αν πάει έτσι τότε κανείς δε θα έρθει».

Έτσι το Δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό άλλων δύο δικηγόρων από τον κατάλογο οι οποίοι τελικά αποδέχτηκαν.

Οι γονείς του θύματος που βρήκε τραγικό θάνατο στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2018 θα εξεταστούν μάρτυρες στις 28 Μαρτίου.

Ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων με καταγωγή από τη Ρόδο ήταν παρών σήμερα στο Δικαστήριο και αρνήθηκε τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού και της ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται ότι και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκος σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και σε κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά