Logo

Υπόθεση Novartis: Ελεύθερη χωρίς όρους η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη



 
 

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε η Ελένη Τουλουπάκη, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για τις κατηγορίες που τις αποδίδονται κατά τη διερεύνηση του σκάνδαλο Novartis.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να έδωσε πειστικές απαντήσεις ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου απολογούμενη επί 14 ώρες, ενώ παρέδωσε και εαπολογητικό υπόμνημα 125 σελίδων.

«Η εντολέας μου Ελένη Τουλουπάκη μετά από 14ωρη κατάθεση στην ανακρίτρια αποσύνθεσε πλήρως τις κατηγορίες σε βάρος της. Υπερασπίστηκε το θεσμικό της ρόλο, το κράτος δικαίου και τη δικαστική ανεξαρτησία. Υπερασπίστηκε τη θεσμική υποχρέωση των εισαγγελέων να ερευνούν κρίσιμες καταγγελίες και να ελέγχουν κάθε φερόμενη ως αξιόποινη πράξη. Υπερασπίστηκε και το δικαίωμα των πολιτών σε πλήρη ισότητα στην οποία στηρίζεται η αρχή ότι ουδείς μπορεί να αποφύγει τον έλεγχο και την νομιμότητα όποιος και να είναι και όποια ιδιότητα η αξίωμα και να έχει» δήλωσε ο δικηγόρος της, Βασίλης Χειρδάρης, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της.

«Κατηγορείται η κ. Τουλουπάκη γιατί εφάρμοσε τους νόμους και εκτέλεσε το καθήκον της! Είναι τραγικό σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου η τήρηση της νομιμότητας και των καθηκόντων να οδηγεί στην θέση του κατηγορουμένου!» υπογράμμισε.

Η απολογία της Ελένης Τουλουπάκη έρχονται στο φόντο των αποκαλύψεων του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η ίδια μάλιστα μιλώντας στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου είχε κληθεί σχετικά, ζήτησε την παρέμβαση των οργάνων της ΕΕ κάνοντας λόγο για σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, έκανε λόγο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για ανελέητο πόλεμο εναντίον της «από τα ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα, με την σθεναρή συμπαράσταση των κομμάτων τους και την απροκάλυπτη στήριξη των ΜΜΕ, οι οποίοι προεξοφλούσαν ότι θα κληθούμε εμείς να δώσουμε εξηγήσεις για την έρευνά μας αυτή»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά