Logo

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα στοιχεία για τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο - Γιατροί και νοσηλευτές θα καταθέσουν στην ανακρίτρια [βίντεο]



 
 

Με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα αναμένεται να συνεχιστεί και τη Μεγάλη Εβδομάδα η ανάκριση την οποία διεξάγει η 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, για την  υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται στοιχεία από την άρση των απορρήτων (ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού) της 33χρονης κατηγορούμενης, η οποία είναι προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της κόρης της. 

Από τα στοχεία αυτά φαίνεται τι έψαχνε η Ρούλα Πισπτιρίγκου στην Πάτρα και στην Αθήνα, την ώρα που η 9χρονη Τζωρτζίνα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν, έχει ολοκληρωθεί ένα από τα στάδια της έρευνας και αυτό αφορά στον έλεγχο στις κάρτες sim και τις κάρτες μνήμης.

Αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέχρι την ημέρα της σύλληψής της - Η διαφήμιση για την κεταμίνη

Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ελεγχθούν τα 8 κινητά τηλέφωνα, όπως και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της 33χρονης κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ήδη, έχουν βρεθεί αναζητήσεις που χαρακτηρίζονται από τις αρχές ύποπτες για τη διαδρομή της κεταμίνης, της ουσίας που οδήγησε στο θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα. 

Όπως μετέδωσε ο Alpha, διαπιστώθηκαν 27 αναζητήσεις στη Google για ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα από τις 12 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2022, ημέρα που συνελήφθη.

Στις 17 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει στο διαδίκτυο ιατρικά βιβλία και ουσίες, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η κεταμίνη. Η αναζήτηση όμως δεν είναι ευθεία. Δεν πληκτρολογεί τη λέξη «κεταμίνη». Στις 19 Ιανουαρίου, η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα και ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της.

Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις μέρες πριν τον θάνατο της 9χρονης, έρχεται διαφήμιση από την Google για κεταμίνη.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, που υπηρέτησε για χρόνια ως προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, στέκεται σε αυτό. Όπως λέει, οι διαφημίσεις έρχονται μίνιμουμ, 3-4 μέρες μετά από σχετική αναζήτηση. Αυτό είναι κάτι που οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στο μυαλό τους και πλέον καλούνται να διαπιστώσουν τι άλλο κρύβεται και πρέπει να βρουν.

Τι έχει υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου 

Η άτυχη Τζωρτζίνα πέθανε στις 29 Ιανουαρίου, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν η μητέρα της. Οι γιατροί είχαν να περάσουν από τον θάλαμο μία ολόκληρη ώρα και ο θάνατος από κεταμίνη επήλθε το αργότερο, 20 λεπτά μετά την χορήγησή της.

Στις 30 Μαρτίου, ημέρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη στην Πάτρα, έψαξε για κεταμίνη. Κάτι που έχει αναφέρει και η ίδια στην κατάθεσή της. Όπως είχε πει, άκουσε την αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο και τότε έψαξε για την ουσία.

«Για την ουσία αυτή, άκουσα για πρώτη φορά από τη τηλεόραση. Εκείνη τη στιγμή που άκουσα στο κανάλι Mega από το δημοσιογράφο Λαμπρόπουλο για το εύρημα αυτό, μπήκα στο διαδίκτυο για να μάθω τι ουσία είναι αυτή και παράλληλα μιλούσα με τον Μάνο στο μέσεντζερ και τον ενημέρωνα τι λέει η τηλεόραση. Δεν πέρασαν 15 λεπτά και με συνέλαβαν. Για πρώτη φορά, πιο ουσιαστική γνώση περί της ουσίας κεταμίνη έμαθα μετά τη σύλληψή μου, από τους δικηγόρους μου και από τους συγγενείς μου, που από μόνοι τους το έψαξαν για να δουν τι είναι αυτή η ουσία», είχε πει στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τι υποστηρίζουν οι συνήγορο υπεράσπισης

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την κατηγορούμενη τονίζουν πως τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της πελάτισσάς τους. Όπως τονίζουν, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έψαξε ποτέ ευθέως για κεταμίνη, παρά μόνο το απόγευμα της 30ής Μαρτίου, όπως είπε από την πρώτη στιμή. Επαναλαμβάνουν πως η 33χρονη είναι αθώα καθώς, όπως λένε, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ούτε με το ανεξήγητο τέλος των άλλων δύο παιδιών της.

Όπως λένε, για τις διαφημίσεις της Google δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να βρίσκεται στη φυλακή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, για να ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα τελευταία στοιχεία που έχουν προκύψει. Παραμένει για 11η μέρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και παρακολουθεί όλες τις ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση που έχει στο κελί της.

Αίτημα για εκτεταμένο γονιδιακό έλεγχο; 

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει στην πιθανότητα ένα σπάνιο γονίδιο να ευθύνεται για τους θανάτους της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορούμενη αναμένεται να ζητήσει να γίνει εκτεταμένος γονιδιακός έλεγχος ως προς τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών.

Όπως είπε στο MEGA  ο δημοσιογράφος  της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος, «Η Ρούλα Πισπιρίγκου θέλει πλέον να γίνει πιο εκτεταμένος γονιδιακός έλεγχος, γιατί η ίδια πιστεύει ότι εκεί είναι το πρόβλημα».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το  αρνητικό αποτέλεσμα του πλήρους γονιδιακού ελέγχου – σε τουλάχιστον 900 γονίδια- που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου, προέκυψε κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης αίματος της νεκρής Ιριδας, που απέστειλε στο εργαστήριο η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, της Τζωρτζίνας, ενώ βρισκόταν εν ζωή, και των γονέων τους, Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ωστόσο η 33χρονη, που δηλώνει εξαρχής πεπεισμένη για την ύπαρξη κάποιας «κρυφής» κληρονομικής προδιάθεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Σε επικοινωνία που είχαν, σύμφωνα με το pelop.gr πριν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και της προφυλάκισής της, ενημερώθηκε για ένα ακόμα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να «δείξει» εάν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης.

«Να το κάνουμε» ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν όμως πληροφορήθηκε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα κοστοβάρα εξέταση -περί των 700 ευρώ –, προς στιγμήν αναθεώρησε, λόγω οικονομικής στενότητας. 

Ο ορισμός ειδικού επιστήμονα και το ηχητικό μήνυμα στο Μάνο Δασκαλάκη

Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, κατόπιν σχετικού αιτήματος της 18ης τακτικής ανακρίτριας,  προχώρησε στον ορισμό ειδικού επιστήμονα και συγκεκριμένα της καθηγήτριας Χαράς Σπηλιοπούλου, προκειμένου να υποστηρίξει το ανακριτικό έργο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας.

Από την πλευρά του ο  εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης, Μάνος Δασκαλάκης, σε συνέντευξη του στο MEGA, μίλησε για ηχητικό μήνυμα με απειλές από την 33χρονη, που έχει στη διάθεσή του: «Ναι, αν χρειαστεί θα δοθεί στη Δικαιοσύνη. Σε αυτό το μήνυμα μιλάει για εμένα, ουτε καν υπόνοια για τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-4-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά